Populära

Hur djupt slar en stamp?

Hur djupt slår en stamp?

44. Packningsmaskiner

Vibratorstamp ca 50 kg max 35–50 cm, jord /lera
Markvibrator 50–140 kg max 15–20 cm, sand/grus
Markvibrator 75 kg, 220V max 10–15 cm, sand/grus
Markvibrator rund, 90 kg max 10–15 cm, sand/grus
Markvibrator 200 kg max 20–30 cm, sand/grus

Hur använda padda?

– Rekommendationen är att köra sex gånger med paddan fram och tillbaka över ytan som ska packas. En del av de tyngre maskinerna har en packningsindikator som hjälper till att hålla reda på hur långt i packningsarbetet man har kommit och anger när man har packat jorden så mycket som går.

Hur djupt packar en vält?

Packning med vält är godtagbar efter 3 överfarter”. Enligt AMA Anläggning 13 (Byggtjänst 2014) krävs sex överfarter med bogserad vält med en linjelast på 30 kN/m för fullgott packningsresultat med en palltjocklek på 30-40 centimeter, vilket motsvarar det djup man kan förvänta sig att maskinen packar.

Hur padda?

En tyngre padda med en bredare platta har större slagkraft än en mindre, lättare variant. Om du till exempel vill lägga en liten gångväg i trädgården räcker en mindre padda medan uppfarten och parkeringen kan behöva en större maskin med mer slagkraft.

Vad mätte man med förr?

Förr mätte man våta varor med bland annat måttenheterna tunna, kanna, stop och kvar- ter. Det fanns rymdmått för torra varor, vilka hette tunna, spann, fjärding, kappe, kanna och skäppa. De gamla viktmåtten var skeppspund, lispund, skålpund, lod, uns och mark.

Hur paddar man stenmjöl?

Packa stenmjöl med stampmaskin på samma sätt som du gjorde med bärlager. Du kan packa mellan listerna och fylla på med ny stenmjöl tills underlaget känns kompakt och hårt. Sedan strör du försiktigt ut ett sista lager stenmjöl, cirka 1 cm djupt över hela bädden.

Hur använder man en padda?

Share this post