Rekommendationer

Maste man ta p-piller i ordning?

Måste man ta p-piller i ordning?

Du kommer då att ta den första tabletten i varje karta på samma veckodag. Vad händer om jag glömmer en eller flera tabletter? När man använder kombinerade p-piller är det viktigt att inte missa med mer än 36 timmar sedan föregående tablett. Därefter kan man inte vara säker på att ha skydd mot graviditet.

När är man skyddad igen efter sockerpiller?

Under de dagar som du äter sockerpiller eller inte tar några piller alls får du en så kallad bortfallsblödning som är som en mens. Du är fortfarande skyddad mot att bli gravid. Mensen brukar ofta börja efter två till tre dagar efter att du tagit ditt sista hormonpiller.

Får mens även fast jag äter p-piller?

Det är vanligt att du får småblödningar då och då om du använder minipiller, mellanpiller, hormonspiral, p-stav eller p-spruta. Det är ofarligt, men prata med din barnmorska eller läkare om du tycker att det är jobbigt eller om blödningarna inte går över. Ibland kan du behöva byta till ett annat skydd mot graviditet.

Hur lång tid får det gå mellan två p-piller?

Det finns en risk att du inte längre är skyddad mot att bli gravid om det går mer än 36 timmar mellan två tabletter. Här kan du se hur du ska göra om du har glömt att ta ett p-piller.

Kan man bli gravid av att missa ett p-piller?

På kartorna med 21 tabletter kan du göra ett uppehåll några dagar innan du börjar på nästa karta. Det är viktigt att du tar dina p-piller vid samma tidpunkt varje dag. Ditt skydd mot graviditet kan bli sämre om du glömmer att ta ett p-piller.

Hur många tjejer använder p-piller?

60 år senare är p-piller ett preventivmedel som används av uppskattningsvis 100 miljoner kvinnor över hela världen.

Vad händer om man glömmer ett p-piller?

Ta det missade p-pillret så snart som möjligt. Ta nästa p-piller som vanligt, även om det är samtidigt som det missade p-pillret. Använd kondom om du har slidsamlag under de kommande sju dagarna. När du ätit p-piller sju dagar i rad är du skyddad igen.

Share this post