Frågor

Hur tillgodoser manniskor sina sociala behov genom internet?

Hur tillgodoser människor sina sociala behov genom internet?

– Mediainnehållet är en källa till råd och kunskaper som kan utnyttjas för att vinna uppskattning från omgivningen sida. Medierna ger alltså människor tydligt sociala funktioner och nyttor. Precis som skvallret direkt mellan människor.

Hur påverkas samhället av sociala medier?

De sociala medierna har oftast en positiv inverkan på samhället i stort och är en bra kanal där människor kan mötas. Den största nackdelen med dessa sociala medier är att människor inte möts fysiskt i samma utsträckning som människor gjorde för de sociala nätverkens ankomst.

Hur startade sociala medier?

Historien om sociala medier kan dock spåras tillbaks till mitten av 1990-talet när Internet på allvar började leta sig in i hemmen. En av de allra första plattformar där man som privatperson kunde vara aktiv var GeoCities som lanserades 1995. Här kunde man bland annat lägga upp en egen hemsida.

På vilket sätt påverkar media hur vi uppfattar faror i samhället?

Massmedia påverkar mer än vad man tror också vad man tänker. Det finns över 400 studier som visar att massmedia inte burkar lyckas med att styra vad människor ska ha för specifika åsikter men de kan istället styra vad det är människor ska ha åsikter om.

Vad är positivt med sociala medier?

En fördel med sociala medier är dess förmåga att öka en ung persons möjligheter att dela med sig, bry sig och jämföra sig med andra. Det gör att de kan fokusera på saker som alltid har varit viktiga för unga människor: deras hemligheter, image, utseende och osäkerheter.

På vilka sätt kan mobiltelefonen påverka barns frigörelse och utveckling?

Barn blir statistiskt allt mindre lyckliga, och generationsforskaren Jean M Twenge tillskriver det mobilanvändandet. Skärmarna bidrar till sömnsvårigheter, ångest och nätmobbing. Ett sätt att påverka problemet är ett familjeabonnemang, eller att på annat sätt blanda sig i som förälder.

Vilken betydelse har miljön för socialisation och identitetsskapande?

I elevernas utveckling av identitet har skolan en stor roll, då man kan säga att det är en stor arena med många olika möten. Miljön i skolan har betydelse, precis som lärarnas synsätt gentemot eleverna har en stor betydelse, i elevernas utveckling av identiteten och självkänslan.

Share this post