Rekommendationer

Hur skapar man ett ISBN-nummer?

Hur skapar man ett ISBN-nummer?

Du skaffar ISBN kostnadsfritt hos KB på isbn.kb.se där du snabbt kan fylla i en ansökan om ett eller flera nummer som sedan skickas till dig via mejl. Att du fått ett ISBN innebär dock inte att boken är registrerad någonstans, det måste du själv lösa via Bokinfo (tidigare Bokrondellen).

Hur får jag ett ISBN?

ISBN beställs från en webbtjänst som heter ISBN Sverige (tidigare ISBN-Centralen). Det är en avdelning inom Kungliga biblioteket. Du kan beställa ett eller flera ISBN på samma gång. De är snabba på att dela ut dem och denna service kostar inget.

Hur mycket kostar ISBN-nummer?

Du kan ansöka om ISBN om du ger ut monografiska publikationer som till exempel böcker och kartor och har svensk adress. Det är kostnadsfritt och du kan ansöka om nya nummer när du behöver det.

Hur fungerar ISBN-nummer?

ISBN-numret består av bokstäverna ISBN och 10 siffror, som är uppdelade i fyra element – först landsnummer eller språkområdets nummer, sedan förlagsnummer och titelnummer samt sist kontrollsiffra. T.

Vart hittar man ISBN-nummer?

Ett ISBN-nummer (International Standard Book Number) är en unik identifierare för en bok som har utfärdats av en ISBN-registreringsbyrå. Om du har angett ISBN-numret för en bok visas det i bokkatalogen eller på fliken Metadata för boken.

Var hittar jag ISBN?

I Svenska ISBN-registret hittar du offentliga uppgifter om svenska utgivare och förlag som tilldelats ISBN och ISMN. Sökfunktionen hittar du på ISBN Sverige. Där kan du också ansöka om ISBN och ISMN. Till ISBN Sverige och svenska ISBN/ISMN-registret.

Är ISBN DOI?

ISBN för böcker, ISSN för tidskrifter, DOI för elektroniskt material och ORCID för forskare är olika typer av beständiga identifierare (persistent identifiers – PIDs). De säkerställer att åtkomsten till objektet eller posten är stabil.

Hur vet man om en bok är första utgåva?

Svar: En upplaga är det antal exemplar som en bok trycks i vid samma tillfälle. ”Vi trycker en första upplaga på 2 000 ex”, kan förläggaren säga. Första upplagan innebär med andra ord den första tryckningen, andra upplagan den andra tryckningen och så vidare.

Vart hittar man ISBN nummer?

Share this post