Blogga

Vad kostar ett Porto?

Vad kostar ett Porto?

Brev

Max vikt i gram Pris Antal valörlösa frimärken
50 13,00 1
100 26,00 2
250 52,00 4
500 78,00 6

Är Porto momsfritt?

Från och med 1 april 2016, när den nya lagen träder i kraft, kommer priset för ett frimärke att vara 6:50 kronor, momsfritt. Idag kostar ett frimärke 7 kronor inklusive moms. Priset för ett utrikes frimärke blir 13 kronor momsfritt. Idag är priset 14 kronor inklusive moms.

Vad kostar 1 frimärke?

Sedan den 1 januari i år kostar ett frimärke 11 kronor. Har du frimärken med utskriven valör kan du använda dem så att de adderar upp till rätt portosumma. Valörlösa frimärken går att använda precis som vanligt oavsett när du köpte dem.

Vad kostar det att skicka ett brev?

Den första januari 2021 kommer brevporto i Sverige att gå upp med en krona för brev. Tidigare låg brevporto inom Sverige på 11 kronor för upp till 50 gram. Med en portohöjning på en krona kommer det alltså att kosta 12 kronor att skicka brev i Sverige.

Hur funkar Portokod?

Portokoder är en sifferkod som köps online och fungerar på liknande sätt som det fysiska frimärket. Den nya tjänsten innebär att man nu enkelt kan skriva en kod på ett brev och sen lägga det på brevlådan.

Hur betalas Porto?

Du beställer och betalar din portokod via verktyget Skicka Direkt. eller i PostNord App, som du kan ladda ner via App Store eller Google Play. Ett brev som är frankerat med en portokod kommer fram inom två vardagar efter inlämning. Brevet är ej spårbart och betalsättet kan inte kombineras med annan frankering.

Vad kostar frimärke 2021?

Från årsskiftet blir det dyrare att skicka ett vanligt brev. Den 1 januari 2021 höjs portot för ett brev upp till 50 gram med en krona, från 11 till 12 kronor. Höjningen görs för att kompensera för det intäktsbortfall som uppstår när brevvolymerna fortsätter att minska till följd av digitaliseringen i samhället.

Share this post