Allmänning

Vad far man i arvode som kontaktperson?

Vad får man i arvode som kontaktperson?

Som kontaktperson är man ett stöd och en vän för ett barn, ungdom eller vuxen….Cirkulär 21:41. Ersättning kontaktperson enligt LSS för år 2022.

Kategori Arvode i % av prisbasbeloppet kr/månad
Kategori 2 kontakt flera gånger/vecka 20-45% 805 kr – 1 811 kr
Kategori 3 kontakt i stort sett dagligen 30-55% 1 208 kr – 2 214 kr

Vad ska jag göra med min kontaktperson?

Att vara kontaktperson kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, hänga med på aktiviteter, fika på stan eller laga middag. Ibland kan det vara att följa med på möten, motivera personen att komma igång med aktiviteter eller få struktur i sin vardag.

Får man betalt för att vara kontaktperson?

26 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Varför finns rollen som stödperson?

Stödpersonen kan få en djup kontakt och ha en stor kunskap patienten. Verksamheten är oerhört viktig då dessa personer ofta vårdas under en lång tid och sällan har så mycket kontakt med samhället utanför vårdinrättningen. I många fall saknas både vän- och anhörigkontakter.

Vad ingår i Omkostnadsersättning kontaktperson?

Kontaktpersonen har också olika utgifter på grund av sitt uppdrag. Dessa kan vara entréavgifter, kompensation för telefonsamtal och resor. Därför får kontaktpersonen också omkostnadsersättning, vilken generellt brukar motsvara några hundra i månaden.

Vad gör en kontaktperson vuxen?

En kontaktperson är en vuxen person som ägnar några timmar per vecka av sin fritid till att umgås med ett barn eller vuxen som har behov av att vidga sitt sociala nätverk.

Vad innebär det att vara kontaktperson?

Du är någon att prata med, någon som hjälper till med sociala kontakter och följer med på fritidsaktiviteter. En kontaktperson för unga är någon som regelbundet träffar och stöttar en ung person som behöver nya sociala kontakter, meningsfulla fritidsaktiviteter eller stöd och stimulans i sin utveckling.

Vad ingår i ansvaret som stödperson?

Om uppdraget Stödpersonen ska vara en medmänsklig kontakt för patienten som står helt fri från vården; och blir som en ”länk” mellan patienten och samhället. Uppdraget handlar oftast om att lyssna, prata och umgås. Stödpersonen har rätt att besöka patienten vid vårdinrättningen.

Vad innebär stödperson?

Stödpersonens uppdrag är att vara ett stöd för dig samt någon du kan prata med. Det är ett fritidsuppdrag med ersättning från patientnämnden. Stödpersonen har anmält sitt intresse till oss på patientnämnden och är en person som är intresserad av att vara en medmänniska.

Vad ska Omkostnadsersättningen täcka?

Omkostnadsersättningen ska täcka alla de utgifter som ni har för det placerade barnet/ungdomen. Det gäller; mat, hygienartiklar, kläder, fickpengar telefonkostnader, fritidsaktiviteter mm. När barnet/ungdomen placeras ska hen vara grundutrustat med kläder anpassade för årstiden.

Share this post