Trendig

Vad ar Mina drommars stad for genre?

Vad är Mina drömmars stad för genre?

Mina drömmars stad

Ämne Stockholms historia, 1860- och 1870-talet
Genre Roman
Förlag för förstautgåvan Bonniers
Utgivningsår 1960
Del i serie

Vem är lotten Mina drömmars stad?

Lotten (född 1848, död 1889), Hennings fru. Arbetar som tvätterska. Emelie (född 1870, död 1958), Lottens och Hennings dotter. Huvudperson i de följande böckerna, hon är den enda som är med i alla böckerna i serien.

Vad arbetade Henning Nilsson som?

Vi får följa hans jakt på arbete och bostad, hur han etablerar sig i staden, träffar sin blivande fru Lotten och bildar familj. Många människor kom precis som Henning till Stockholm från landsbygden under andra halvan av 1800-talet. De kom för att arbeta i fabriker, hamnar och på byggen.

Var utspelar sig Mina drömmars stad?

Stockholm åren 1860-1880, ännu är staden fortfarande fattig. Människor utanför staden talade illa om den, ändå sökte sig folk dit och stannade.

Vad är budskapet i Mina drömmars stad?

Jag tror att budskapet med boken är att det är vi själva som gör våra liv till vad de är. Vi kan kanske inte alltid vara med och påverka våra liv, men vi kan påverka vår syn på vår tillvaro. Anledningen till att många tycker om en klassiker är för att de kan relatera det till sin egen verklighet.

Vem är Annika i Mina drömmars stad?

Den boken är ganska bra romanen så vi kan inte glömma om mycket viktiga kvinnor. Annika var Hennings första kär, men hon ville gifta sig med en rik man. Två andra viktiga kvinnor var Tummens fru Matilda och Hennings fru Lotten, som har förändrat deras liv. Om man läste den boken, man vill också läsa nästa delar.

Vilka är det som bor hos Storsäcken?

Här träffade Henning på Matilda, Annika och Klara. Annika var dotter till ”Storsäcken”. Hon led av all fattigdom, men vem gjorde inte det? Alla led av fattigdomen, men för Annika var pengar och fina och rena kläder viktigare än hennes familj.

Share this post