Rekommendationer

Hur mycket billigare ar det att kopa sprit i Tyskland?

Hur mycket billigare är det att köpa sprit i Tyskland?

Allt till priser långt under Systembolagsnivå. Den billigaste ölen kostar omkring två kronor burken och medan man på Systembolaget får betala 250 kronor för 700 milliliter Absolut Vodka kostar en hel liter bara 170 kronor på Bordershop. Det finns i princip inga begränsningar för hur mycket man får köpa med sig.

Får man buda alkohol?

Du som tar emot gåva med tobak måste ha fyllt 18 år och du som tar emot alkohol måste ha fyllt 20 år. Det får bara vara enstaka* paket för att räknas som gåva, och därmed vara avgiftsfria. Tobaken och alkoholen är för privat bruk. Tobaken och alkoholen måste transporteras av ett transportföretag.

Hur mycket alkohol får man ta med från Tyskland?

EU har beslutat om några referensvärden som dock alltid ska anses vara personligt bruk, dessa är: 10 liter spritdrycker, 20 liter starkvin, 90 liter vin (varav högst 60 liter mousserande vin) samt 110 liter öl.

Vad kostar en vodka i Tyskland?

Priser i snabbköp i Tyskland.

(Regelbunden), mjölk (1 liter) 9.40 SEK (7.00-12) 0.91 EUR (0.68-1.20)
Whisky 156 SEK 15 EUR
Rom 145 SEK 14 EUR
Vodka 122 SEK 12 EUR
Gin 133 SEK 13 EUR

Var köpa billig sprit i Tyskland?

Många föredrar att köpa billig alkohol på Bordershop i Puttgarden eller på Calles och Fleggaard i Burg och Heiligenhafen. Puttgarden är en av de populärare färjedestinationerna i Tyskland och hit ankommer färjan från Rödby i Danmark.

Är Bodegashop lagligt?

Ja, det är lagligt för privatpersoner att köpa alkohol i andra EU-medlemsländer och ta hjälp av ett oberoende fraktföretag för att transportera hem varorna. Tidigare var det förbjudet för privatpersoner att köpa alkohol från andra EU-länder.

Får ett hotell bjuda på alkohol?

Du kan bjuda på allt utom alkohol som kompensation. Du får fråga vad som önskas att dricka och om det önskas något till kaffet till exempel avec. Du får INTE fråga en gäst om den istället för den dryck som gästen beställt vill ha något med alkohol i. Har hotellet serveringstillstånd kan hotellet ha roomservice.

Hur mycket kan man ta med från Tyskland?

Ta med alkohol hem från ett annat EU-land 90 liter vin (varav högst 60 liter mousserande vin) 20 liter starkvin. 110 liter öl.

Hur mycket öl får man ta med sig hem från Tyskland?

När det gäller att ta hem alkohol från ett annat EU-land är bestämmelserna mycket frikostiga. Du får ta med dig så mycket som 110 liter öl och 90 liter vin. Plus 10 liter sprit och 20 liter starkvin.

Share this post