Rekommendationer

Hur far jag norskt medborgarskap?

Hur får jag norskt medborgarskap?

Nordiska medborgare över 12 år som har bott i Norge de senaste två åren kan ansöka om norskt medborgarskap. Om du ska ansöka om norskt medborgarskap måste du kunna bevisa att du förstår norska. Innan du kan ansöka måste du också kunna bevisa att du inte har dömts till straff.

Hur mycket får man i socialbidrag i Norge?

Det finns inget fast belopp för ekonomiskt bistånd. Men staten har fastställt vägledande belopp som många kommuner utgår från. Andra kommuner har fastställt egna belopp. Beloppen är endast vägledande och ersätter inte den individuella bedömningen som kommunen är skyldig att göra i varje enskilt fall.

Kan man ha både svenskt och norskt medborgarskap?

Sverige tillåter sedan 1 juli 2001 dubbelt medborgarskap. Norge tillåter, i och med en revidering av statsborgerloven, från och med den 1 januari 2020 dubbelt medborgarskap.

Hur får man ett norskt personnummer?

Hur får du ett födelsenummer? Om du ska bo i Norge i mer än sex månader måste du folkbokföra dig. Då får du ett norskt födelsenummer. För att folkbokföra dig måste du själv gå till ett av 42 utvalda skattekontor där du ska visa upp godkänd legitimation och dokumentation.

Hur länge får du uppehållstillstånd i utlandet?

Om du har bott tillsammans med din make, maka, partner eller sambo i ett annat land än Sverige under minst två år får du oftast permanent uppehållstillstånd. Om ni inte har bott tillsammans i utlandet får du uppehållstillstånd för två år. I vissa fall får du uppehållstillstånd för kortare perioder, dock minst ett år.

Kan du återkalla ditt tillstånd för uppehållstillstånd?

Ditt tillstånd kan återkallas om du i din ansökan uppgav oriktiga uppgifter eller inte berättade om något som hade betydelse för ditt uppehållstillstånd. Tillståndet kan också återkallas om förutsättningarna för tillståndet inte längre är uppfyllda.

Vad innehåller uppehållstillståndskortet?

Uppgifter som kortet inne­håller. Uppehållstillståndskortet innehåller bland annat uppgifter om vilken typ av tillstånd du har fått och hur länge ditt kort gäller. Dina individuppgifter finns också med på kortet.

Kan du få ditt uppehållstillstånd förlängt med två år?

Om du får ditt uppehållstillstånd förlängt med två år på grund av att du fortfarande behöver skydd kan de få sina uppehållstillstånd förlängda med två år. Om du får permanent uppehållstillstånd som anställd eller egen företagare får din familj som har kommit hit som anhöriga till dig också permanent uppehållstillstånd.

Share this post