Blogga

Vad dricker man till lasagne?

Vad dricker man till lasagne?

Därför passar ett italienskt vin till lasagne, och det bästa vinet bör vara rött. Ett klassiskt val av vin till lasagne är ett italienskt, fylligt och rött vin. Detta eftersom lasagne bolognaise innehåller köttfärs och mycket ost som lyfts fram fint av röda viner.

Vad för vin till Bolognese?

Ett vin till spaghetti bolognese bör helst vara italienskt, rött och medelfylligt, gärna gjort på någon av de vanligaste italienska druvorna som Sangiovese eller Barbera.

Vad ska man dricka till hummer?

Ett vitt vin med en liten sötma och med syra blir utmärkt till detta. Givetvis blir ett mousserande vin utmärkt till också. Ett veteöl eller ljus lager utan för mycket beska är också en bra kombination. Här kan det vita vinet vara en lite kraftigare, även med en viss fatkaraktär blir bra till.

Vilket vin till tryffel?

Välj till exempel ett nyanserat och utvecklat rödvin med olika toner som passar ihop med tryffelns fina aromer. Också ett generöst och rostat vitt vin är ett tillräckligt intensivt alternativ som fungerar till tryffel. Andra rödviner att överväga är en ofta nyanserad Pinot Noir eller Nebbiolo.

Vad är ett klassiskt vin till lasagne?

Ett klassiskt val av vin till lasagne är ett italienskt, fylligt och rött vin. Detta eftersom lasagne bolognaise innehåller köttfärs och mycket ost som lyfts fram fint av röda viner. Utan att ta över smaksensationen för mycket kan en Ripasso från Valpolicella passa bra, och det finns också en hel del toskanska viner att välja på.

Vad behöver man äta i lasagne?

En lasagne behöver inte innehålla kött även om köttfärs, tomat och ostsås med muskot är vanligast. Grönsaker, spenat, kyckling, skaldjur, keso, sojaprotein och svamp passar också i lasagne. Tips till lyxigare och finare servering:

Hur lagar du vegetarisk lasagne?

Lagar du vegetarisk lasagne kan du matcha med ett fruktigt rött vin med lättare toner. Lasagne kan varieras på många olika sätt och därför får du smaka dig fram till det bästa vinet för din matlagning.

Share this post