Frågor

Kan man lita pa Hyrenbostad?

Kan man lita på Hyrenbostad?

Blufföretag som försöker få dig att betala och sedan visar det sig att annonsen inte är deras egen utan extern men de tar betalt för att visa den. Det är alltså ett annat företag som är bostadens annonsör.

Kan man betala hyran med kontanter?

Av 20 § andra stycket framgår att en hyresgäst alltid har rätt att betala hyran via postanvisning, postgiro eller bankgiro. Någon uttrycklig rätt till att få betala hyran kontant framgår alltså av inte av lagen utan det är upp till hyresvärden själv att bestämma om kontant hyresbetalning skall vara möjlig eller inte.

Vad är rimlig deposition?

1-3 månadshyror är en normal depositionsavgift. Depositionen utgör en säkerhet för hyresvärden ifall hyresgästen inte skulle fullgöra sina skyldigheter. Depositionen ska täcka upp för eventuella skador i lägenheten som hyresgästen orsakar eller uteblivna månadshyror.

Är Bostadshub seriöst?

Det här är den sämsta tjänsten som… Jag går in på andra hemsidor där hittar jag massa lediga lägenheter, men kan såklart inte gå vidare till hyresvärden. Så synd att bostadshus inte kan erbjuda det dem lovar för pengarna.

Är Hyrabostad se bra?

Positivt omdöme. Mitt omdöme om Hyrabostad.se är bara positivt. Gav en snabb och bra överblick över lediga lägenheter i området jag sökte bostad i.

Vem ska betala hyran?

Det är den som är hyresgäst enligt hyreskontraktet som ansvarar för att hyran betalas till hyresvärden. Om två sambor bor ihop och hyreskontraktet är skrivet med enbart den ena av dem som avtalspart, så är det denne som ansvarar för att hyran betalas.

När ska man få tillbaka deposition?

Syftet med deposition är att den ska täcka eventuella kostnader för skada som hyresgästen orsakar. Depositionen kan också användas om hyresgästen inte betalar hyran. Om hyresgästen sköter sig och tar hand om lägenheten samt betalar sina hyror i tid, ska hyresgästen få tillbaka hela depositionen vid utflyttning.

Hur betalar man deposition?

Det belopp som eventuelt är kvar efter att dessa kostnader är täckta ska betalas tillbaka till hyresgästen när denna flyttar ut. Har hyresgästen ej orsakat skada skal hela beloppet betalas tillbaka. Du har också rätt att ta ut en förskottshyra, även denna rekommenderas att svara till max tre månadshyror.

Share this post