Allmänning

Vad kravs for att aka till Kap Verde?

Vad krävs för att åka till Kap Verde?

Inga särskilda krav finns för inresa till Kap Verde. Inför en resa till Kap Verde bör varje resenär kontakta en vaccinationsmottagning i god tid för individuella rekommendationer. Allvarliga sjukdoms eller olycksfall bör behandlas i Europa, därför är det viktigt att ha en omfattande reseförsäkring innan du reser.

Hur mycket alkohol får man ta med sig till Kap Verde?

Jag mailade Kap Verdes konsulat i Sverige och fick svar direkt. 1 Liter sprit och 1 liter vin, Jag frågade aldrig om öl……Om Kap Verde Afrika.

Månad Luft Vatten
Okt 28°C 25°C
Nov 27°C 24°C
Dec 25°C 24°C

Hur länge får man stanna i Kap Verde?

Visum krävs inte för nordiska medborgare. Pass eller nationellt id-kort som är giltigt under perioden för vistelsen krävs. Ambassadens tel 08-440 84 00. Svenska medborgare behöver inte visum för vistelser upp till 90 dagar.

Hur söker man visum till Kap Verde?

Behövs visum för resor till Kap Verde? I och med 2019 så krävs inte längre något visum för inresa till Kap Verde. Däremot krävs att man registrerar sin inresa innan man anländer i landet. Detta kan oftast ske via researrangörens hemsida, men kan även ske via myndigheternas egen hemsida.

Är det dyrt att turista på Kap Verde?

Om du vill tillbringa en vecka i Kap Verde kommer kostnaden för din vistelse att vara: 3,600 SEK (39,000 CVE) -en billig vistelse i 7 dagar i Kap Verde. 4,800 SEK (51,000 CVE) – en budgetresa i 7 dagar i Kap Verde. 7,700 SEK (82,000 CVE) för en veckas bekväm vistelse i Kap Verde.

Hur mycket alkohol får man ta med sig från Kanarieöarna?

Icke EU-land omfattar även Kanarieöarna. Alkohol: 1 liter spritdryck eller 2 liter starkvin (inklusive mousserande vin) 4 liter vin och starköl**. Tobak: 200 st cigaretter, eller 100 cigariller, eller 50 cigarrer, eller 250 g röktobak, eller ett proportionellt urval av dessa tobaksvaror* snus**.

Måste man ha munskydd på Kap Verde?

För vuxna och barn över 10 år är det obligatoriskt att använda munskydd i kollektivtrafiken och offentliga utrymmen inomhus. För inträde i nattklubbar och resor mellan öarna gäller fortfarande att man ska visa ett negativt covid-test eller covid-intyg.

Är det säkert att åka till Kap Verde?

Kap Verde är politiskt stabilt och det allmänna säkerhetsläget är gott. Det är ett relativt tryggt resmål även om brottsligheten har ökat. Iaktta normal försiktighet om du reser till Kap Verde.

Hur mycket blåser det på Kap Verde?

Det blåser nästan alltid en svalkande torr vind på Kap Verde, så under vintern kan det vara skönt med en extra tröja eller kofta på kvällarna. Vattentemperaturen är behaglig året om. Under vintern är vattnet 23-25 grader varmt, på sommaren upp mot 27 grader.

https://www.youtube.com/watch?v=7OkYMrYPHHw

Share this post