Rekommendationer

Hur mycket ersattning far man vid trafikolycka?

Hur mycket ersättning får man vid trafikolycka?

Om du ligger på sjukhuset är ersättning ca 4000 Kr och 2400 Kr om du är hemma eller på annan plats. Den aktiva sjuktiden är ofta sjukskrivningstiden. Inkomst förlust är skillnaden i inkomst mellan den lön du hade då olyckan inträffade och den ersättning du får från Försäkringskassan.

Vad är det första man gör vid en olycka?

Varna andra trafikanter genom att sätta ut varningstriangel och slå på varningsblinkers. Om någon befinner sig i ett livsfarligt läge, till exempel i en brinnande bil, hjälp honom eller henne till säkerhet. Kontrollera andning och puls. Gör hjärt- och lungräddning om det behövs.

I vilken ordning ska följande göras om det händer en olycka?

Vem ska man prioritera om man kommer till en olycksplats? LABC är både en förkortning som står för Livsfarligt läge, Andning, Blödning, Cirkulationssvikt och en minnesregel som talar om i vilken ordning man bör prioritera vid en olycka. Livsfarligt läge har högst prioritet, Andning näst högst prioritet och så vidare.

Vem betalar om jag blir påkörd?

Personskador. När personer blir skadade i trafiken får både förare och passagerare ersättning från fordonets trafikförsäkring. Även cyklister eller gångtrafikanter som blivit påkörda kan få ersättning. Om det fordon som orsakat skadan inte är trafikförsäkrat så ersätts skadorna ändå, av Trafikförsäkringsföreningen.

Vad ska man göra när man har krockat?

Kontrollera skadorna och ta reda på vad som hänt Anteckna motpartens registreringstecken, kontaktuppgifter och försäkringsbolag. Gå tillsammans igenom hur kollisionen gick till. Om situationen är oklar, ring till polisen. Anteckna även eventuella vittnens kontaktuppgifter.

Vad är Trafikförsäkringsföreningen?

Vi ger ersättning till den som blivit skadad eller fått något förstört av ett oförsäkrat, okänt eller utländskt fordon. Om ett sådant fordon orsakar en skada så finns det inget försäkringsbolag som kan betala ut ersättning. Då hjälper TFF till.

Share this post