Rekommendationer

Hur vet man om en DVD spelare regionsfri?

Hur vet man om en DVD spelare regionsfri?

ex. USA är tilldelade region 1 och Sverige region 2. Vilket innebär att region 1 filmer kan inte spelas upp i dvd spelare som är köpte i Sverige som är kodade för region 2 filmer. Men de regionsfria dvd spelarna kan spela upp från alla regioner i världen.

Vilken region har Sverige på DVD?

Det mest kända exemplet på regionskodning är förmodligen DVD-formatet, där Europa kallas för ”region 2” och Nordamerika för ”region 1”.

Vad är regionsfri dvd spelare?

De som säljer DVD spelare använder exakt samma tricks eftersom det är vad leverantörerna har programmerat sina DVD spelare för så att de går att göra regionsfria. Gå in på denna sida och leta upp ditt märke och modell. Där brukar man hitta ett hack till hur du gör den regionsfri med hjälp av din fjärrkontroll.

Kan man se region 1 DVD i Sverige?

Alla filmer är inte regionkodade, vissa är gjorda för att kunna ses over hela världen, dessa DVD-filmer har kodningen – 0. I många länder, inklusive Sverige, går det att köpa regionsfria DVD-spelare. Med en regionsfri spelare kan du titta på filmer oavsett region.

Hur ändrar man region i dvd spelare?

Ändra regionkoden för din DVD-enhet i DVD-spelare på datorn

  1. Mata in en DVD-skiva i datorn som har en annan regionkod än den som DVD-enheten är inställd på.
  2. Om du inte har uppnått maxgränsen på fem byten av DVD-regionkod blir du tillfrågad om du vill ändra DVD-region. Välj en region som matchar DVD-regionen.

Vilken blu ray spelare ska man köpa?

Vinnaren blev Sony UBP-X700 med anledning av dess bildkvalitet, snabba skivladdning och gränssnitt. De tycker också att UBP-X700 passar den genomsnittliga bluray-användaren mer än de andra spelarna i testet. På andraplats hamnade Sony UBP-X800M2 och på tredjeplats hamnade vår testvinnare, Panasonic DP-UB820.

Vad menas med Importfilm?

Det är när det är filmer som producerats av mindre bolag det blir problem, då de säljer distributionsrättigheterna till olika små bolag runt om i Europa.

Vad är det för skillnad på blu ray och DVD?

Den viktigaste skillnaden mellan blu-ray och dvd är laserstrålen som används för att läsa och skriva med. Blu-ray har, som namnet antyder, en blåare färg än laserns traditionella röda. Blått ljus har kortare våglängd och därför kan den läsa av mindre detaljer.

Share this post