Frågor

Far man gora lumpen om man ar domd?

Får man göra lumpen om man är dömd?

Kan jag bli antagen till grundutbildningen trots att jag har blivit dömd för brott? Nej, har du blivit dömd för brott kommer du att få avslag på din ansökan i samband med rekryttestet. Alla som går vidare efter rekryttest och antagningsprövning kontrolleras i polisens misstanke- och belastningsregister.

Hur mycket får man i lön som soldat?

En Militär i Sverige tjänar i snitt 25 500 kr i månadslön. Lönen för en Militär kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Hur många brigader hade Sverige 1980?

Den politiska enigheten om försvaret varade till 1970-talets början. Under intryck av vänstervågen och sämre statsfinanser minskade nu anslagen och antalet brigader sjönk från 30 år 1975 till 23 på 1980-talet.

Hur många bataljoner i en brigad?

En brigad (av italienska: brigata eller franska: brigade, kompani; möjligen ursprungligen av keltiskans briga, strid) utgörs av ett antal (ofta 2–4) bataljoner med ett eller flera understödjande kompanier samt tillhörande logistiska enheter, som ställs samman för en specifik uppgift.

Vilka kommer få göra lumpen?

Grundutbildningen är öppen att söka för alla som är svenska medborgare och som har fyllt 18 år. Läs mer om vilka behörighetskrav som finns när du ska söka in till grundutbildningen på sidan om Behörighetskrav. Observera att vissa befattningar kan ha mer specifika krav på exempelvis styrka, kondition, längd eller annat.

Får man ha ADHD i militären?

Om du har en ADHD- eller autismdiagnos och blir kallad till prövning hos Pliktverket kommer du att genomgå en individuell bedömning av dina möjligheter att genomföra en grundutbildning med värnplikt. Detta med anledning av de krav som ställs och den miljö du ska kunna jobba i.

Hur mycket pengar får man för att göra lumpen?

Utbildningen är både fysiskt och psykiskt krävande. Under utbildningen har du rätt till flera förmåner. Du får till exempel cirka 4 400 kronor per månad och en utbildningspremie när du genomfört utbildningen. Du får också boende, mat och de kläder du behöver för att genomföra utbildningen.

Hur får man frisedel?

Orsaker till frisedel kunde exempelvis vara medicinska skäl, som exempelvis handikapp-funktionshinder eller sjukdom, eller stark närsynthet. Vissa gjorde tidigare värnplikt som handräckningsvärnpliktiga. Många befriades dock även från mönstringen och totalförsvarsplikten.

Vilka jobb får man inte ha med ADHD?

– I vissa yrken kan man ha nytta av adhd, men i andra yrken kan störningen orsaka problem. Till exempel lämpar sig inte obehandlad adhd för yrken som innebär större säkerhetsrisker, såsom bygg- eller transportjobb, säger Markku Sainio. Samtidigt betonar han ordet ”obehandlad”.

Share this post