Frågor

Kan man tvatta vitt och blatt?

Kan man tvätta vitt och blått?

Vi rekommenderar 5 högar: En för mörka plagg (svart, mörkblått, brunt och liknande) En för ljusa textilier (beige, ljusgrått och andra milda toner) En separat med bara vitt (och alltså BARA vitt!) En för känsliga plagg (som även helst tvättas i en tvättpåse)

Kan man tvätta vita kläder med färg tvättmedel?

Kulörtvättmedel används för färgade kläder. Vita textiler kan bli lite gråaktiga av kulörtvättmedel eftersom det oftast behövs lite blekmedel för att behålla vitheten. Vittvättmedel innehåller blekmedel och ska inte användas på färgade kläder.

Vilka kläder kan man tvätta tillsammans?

Hur man tvättar kläder så de bevarar färgerna

  1. Kan man tvätta färgad tvätt och vittvätt tillsammans? Vi föreslår att du sorterar dina kläder efter färg – ljusa kläder som lila, röda och orange kan tvättas tillsammans, liksom ljusblå och gröna.
  2. Ta hand om fläckar.
  3. Om du är osäker ska du tvätta plagget ut och in.

Kan man tvätta gult med grått?

Blanda ALDRIG olika färger och överdosera aldrig. Tvätten blir inte renare, den blir nästa lika smutsig som när du stoppade in den i maskinen.

Kan man tvätta vita kläder med färgade kläder?

– Plagg med fler än en färg – kan tvättas med andra flerfärgade plagg. Men om plagget har ljusa partier bör det tvättas för sig och plagg utan ljusa partier för sig.

Hur tvättar man gråa kläder?

Kulörtvättmedel – Vid tvätt av färgade kläder används kulörtvättmedel. Det finns en risk att vita kläder börjar skifta i grått om du använder kulörtvätt för det och därför bör du endast använda detta tvättmedel på färgade kläder.

En för mörka plagg (svart, mörkblått, brunt och liknande) En för ljusa textilier (beige, ljusgrått och andra milda toner) En separat med bara vitt (och alltså BARA vitt!) En för känsliga plagg (som även helst tvättas i en tvättpåse)

Vilka kläder färgar av sig?

– Enfärgade plagg med starka färger tvättas separat första gången, men kan tvättas med samma färger eller liknande färger efter det. – Plagg med fler än en färg – kan tvättas med andra flerfärgade plagg. Men om plagget har ljusa partier bör det tvättas för sig och plagg utan ljusa partier för sig.

Kan man tvätta kulörtvätt med vitt?

Underklädesföretaget Triumph är ett av dem som, enligt läsare, rekommenderar sina kunder att tvätta vitt i kulörtvättmedel. När vi kontaktar dem får vi förklaringen: ”Tyget färgas vitt, det bleks inte. Därför är det bättre att tvätta med kulörtvättmedel, för att behålla färgen.” – Det går inte att färga något vitt.

Kan man tvätta vanlig tvätt med Vittvättmedel?

Ha för vana att då och då tvätta till exempel lakan i 90–95 grader med vittvättmedel. Många mikroorganismer dör inte förrän de utsätts för riktigt höga temperaturer och tvättmedlet hjälper sedan till att göra rent när beläggningarna är döda. Har du ingen tvätt som tål hett vatten kan du köra maskinen tom.

Share this post