Frågor

Hur lange ska man vanta efter solarium?

Hur länge ska man vänta efter solarium?

Ett vanligt argument brukar vara att man ska vänta 30 minuter med att duscha efter solarium. Argumentet för detta brukar vara att det tar ca 30 minuter för huden att ”bearbeta” de D-vitamin som aktiverats i huden. De menar att ifall man duschar direkt efter att man solat solarium så påverkas denna process negativt.

Är det farligt att sola solarium utan ögonskydd?

Du riskerar att få ögonskador av solarium ifall du solar utan ögonskydd. Att ”bara blunda” är ger inte ett tillräckligt ögonskydd då ögonlocken är för tunna. Du kan förstöra de ljuskänsliga cellerna på näthinnan och hornhinnan och få gråstarr.

Är det farligt att sola solarium två dagar i rad?

du bör allri sola solarium två dagar i rad för då hinner inte huden hämta sig utan sola varannan dag om du inte upplever rodnad eller stickig/kliig hud…

När syns Brännan?

Det tar 28 dagar från att en hudcell har bildats till det att den kommer upp till ytan och flagnar av. När vi inte är i solen längre kommer så småningom de nya hudcellerna som inte fått sol upp till ytan och det gör att huden bleknar igen.

Hur ofta behöver jag sola solarium för att behålla sin färg?

Tänk på att när du bygger upp en ny solbränna, hjälper det inte att sola längre tid direkt, utan starta med färre minuter och öka tiden efter varje gång. När du sen har en bra grundfärg, kan du styra hur brun du vill bli med hur många minuter du solar. Det räcker oftast att sola 1 gång per vecka för att hålla färgen.

Vart köper man Solarieglasögon?

Du kan förmodligen köpa solarium glasögon och andra ögonskydd hos bland annat Clas Ohlsson och Apoteket.

Kan man sola solarium två gånger på en dag?

Sola solarium 2 dagar i rad? Oavsett hudtyp så bör du inte sola två dagar i rad och mer än två gånger i veckan tills du blir brun. I början bör du ha åtminstone 2-3 dagar mellan solningarna så huden hinner återhämta sig.

Vad händer om man solar solarium varje dag?

Att sola solarium är som att sola i vanlig i sol. Överexponerar du din hud, bränner du dig och kan skada din hud eller få pigmentförändringar. Du ska alltså sola måttligt och alltid undvika att bränna dig därav rekommenderar vi att du följer anvisningarna på vår hudtypsaffisch för den tiden som passar din hud.

Hur många gånger ska man sola för att bli brun?

Oavsett hudtyp så bör du inte sola två dagar i rad och mer än två gånger i veckan tills du blir brun. I början bör du ha åtminstone 2-3 dagar mellan solningarna så huden hinner återhämta sig. När du har blivit brun så ska du prova dig fram för att se hur ofta du behöver sola i veckan för att behålla färgen.

Hur många timmar i solen för att bli brun?

Om huden visar att det är OK, genom att inte blir röd, kan man öka på sina stunder i solen med 10-15 minuter per dag. Totalt bör man helst inte vara i direkt sol mer än två timmar per dag, även sedan man fått den önskvärda gyllenbruna färgen.

Kan man använda vanlig solkräm i solarium?

I solen bör du alltid ha solskyddsmedel då det annars är svårt att kontrollera mängden UV-ljus, men det ska du inte ha när du solar i solarium då du i ett solarium kan kontrollera mängden UV-ljus genom din soltid. Om du äter medicin bör du kontrollera att den inte innehåller ämnen som gör att du blir ljuskänslig.

Share this post