Populära

Hur tvatta nya lakan?

Hur tvätta nya lakan?

För att lyckas få bort damm, svett, saliv och annat otrevligt bör man tvätta lakanen i 60 grader. Denna temperatur bevarar fortfarande fibrer och tryck och sängkläderna krymper inte. Köp ett material som tåls att tvättas om och om igen. Tänk på att inte fylla hela maskinen.

Hur får man bomull mjukt?

Bomullstyg tål värme väl, men krymper vid alltför höga tvättemperaturer. Tvätta ofärgat och kulört var för sig, tvätta i 40 eller 60 grader, beroende på hur hårt smutsad varan är. Stryk eller mangla fuktigt för att återfå en slät yta.

Vad kan du göra för att få tvätten slät?

Tvätt som är extra svåra att få riktigt släta (linnedukar, servetter och vita skjortor till exempel), spraya med vatten, rulla ihop och lägg i en plastpåse ett tag innan du börjar stryka.

Är Bäckebölja skönt?

Det håller värmen bra och är ett mjuk och skönt material. Fleece bör tvättas skonsamt i 40 grader. Bäckebölja är ett bomullstyg och används ofta i påslakan och uppleves som extra svala. Det är ett lite bubblig struktur på tyget.

Måste man tvätta nyinköpta lakan?

Att tvätta dina nya lakan och handdukar är inte ett måste, men något som rekommenderas. Många material blir utsatta för kemikalier under produktionsprocessen, oftast för att få färgen och materialet att hålla sig nytt och fräscht.

Kan man tvätta bomull i 60 grader?

Bomullskläder är bekväma, slitstarka och enkla att tvätta. Det är tygets infärgning som avgör tvättemperaturen. Vit bomull går utmärkt att tvätta i 60 grader, men med dagens maskiner och tvättmedel blir underkläder rena redan vid 40 grader.

Hur bör du helst torka strykfria material?

Gör så också med lakan, örngott och handdukar om de ska hängtorka. Har du en torktumlare till hands blir t. ex. frottéhanddukar fina och fluffiga i den, men vill du inte stryka kökshanddukar och örngott häng dem i stället släta för att torka.

Share this post