Trendig

Vad gor man at en strackning i vaden?

Vad gör man åt en sträckning i vaden?

Modifierad aktivitet, kyla, kompression och högläge, så kallad PRICE/POLICE-regim, rekommenderas alltid vid akuta skador. De första en till två dagarna efter en muskelbristning är det viktigt med avlastning för att undvika förvärrande av skadan. Redan efter den första dagen är det bra att börja med rehabträning.

Vad gör man åt en sträckning i framsida lår?

Muskelbristningar läker ofta av sig själva inom några veckor med hjälp av vila och minskad belastning. Det är däremot viktigt att så fort som möjligt försiktigt börja använda muskeln när smärtan och svullnaden har minskat något. Du behöver successivt stärka muskeln med olika rörelser och muskelövningar.

Hur lång tid tar det att läka en sträckning?

Det här gäller självklart inte alla skador utan beror som sagt på hur allvarlig skadan är och en lätt sträckning kan vara läkt redan efter 2 veckor men om man sliter av en hel muskel kan det ta upp till 6 månader.

Hur blir man av med Gubbvad?

Hur behandlas Gubbvad?

  1. Rest: Avbryt träningen genast, för att dämpa blodflödet till musklerna i vaden.
  2. Ice: Behandla med kyla i 15 – 20 minuter varannan timme, för att lindra smärta.
  3. Compression: För att minimera eventuell blödning är det viktigt att man mycket snabbt skapar ett tryck över skadan, med hjälp av t.

Hur lång tid tar det för en muskelbristning att läka?

En mindre muskelbristning läker oftast på ett par veckor. Låt bli att belasta den skadade muskeln under några dagar, men fortsätt att röra på den. Det gör att blodcirkulationen i muskeln ökar och skadan läker fortare.

Hur känns en muskelbristning i vaden?

Gubbvad är i sig ingen klinisk diagnos utan är snarare ett samlingsnamn för symtom som kan orsakas av flera olika skador. De symtom som ofta samlas under begreppet gubbvad är akut smärta, djupt liggande ömhet, krampkänsla, stelhet eller brännande smärta och domningskänsla i vaden.

Share this post