Trendig

Ar vindjackor vattentata?

Är vindjackor vattentäta?

Det är alltså inte tyget i sig som gör våra plagg vattentäta. Utöver det har plaggen också en avvisande ytbehandling på utsidan som ofta kallas DWR (Durable Water Repellency). Men för att plagget ska bli helt vattentätt tejpas även alla skarvar och sömmar med vattentät tejp.

Är vinterjackor vattentäta?

Jackor som håller i alla väderleksförhållanden. Det Nordiska klimatet kräver ibland riktigt ordentliga jackor. Jackor som tål storm ute till havs eller regn som strilar på tvären. Dessa jackor har utmärkta egenskaper vad gäller dessa kriterier. Många av dessa har tejpade sömmar, så att jackorna blir helt täta mot väta.

Vad betyder Allvädersjacka?

Allvädersjackor är en jacka som klarar av alla väder, både när det gäller snålblåst och regn.

Är galon vattentätt?

Galonkläder. Jackor och byxor i galon är vattentäta och har en yta som är väldigt lätt att torka ren. Ofta en vattenpelare på över 5000mm. Man kan säga att galon ”känns” vattentätt, många associerar galon med torra utomhuslekar som barn!

Är dunjackor vattentäta?

Val av yttertyg En dunjacka som är helt vattentät är ofta tyngre än en som inte är det, men samtidigt kan det vara en viktig förmåga hos en dunjacka om den ska användas i extrema miljöer. Tänk efter hur du ska använda din jacka och kontakta gärna oss för att få råd!

Varför ska man ha skaljacka?

Membranet hindrar regn och fukt från att ta sig in, men låter kroppsvärme och ånga att ta sig ut. Med en skaljacka håller du dig torr och i behaglig temperatur utan att känna dig fuktig varken utifrån eller innifrån.

Vad är Softshellbyxor?

Fördelar med tunna softshellbyxor och byxor sydda i syntetmaterial är att de är stretchiga och har bra rörelsefrihet. De funkar fint vid klättring, paddling och vandring. De brukar också väga lite, torka snabbt och transportera bort fukt bra. Beroende på material kan de hålla olika bra för vind och väta.

Hur fungerar skaljacka?

Skaljacka: Är optimal att ha med flera lager under, för att du ska kunna reglera hur varmt klädd du behöver vara. Modellen behöver alltså inte sitta riktigt lika tight på kroppen som softshell. En skaljacka i nylon är till exempel slitstark och passar till vandring i bergstrakter där du behöver en tålig jacka.

Vad är en Skaloverall?

Skalkläder har ett ventilerande membran eller en coating på insidan, som håller vätan ute. Den består av små porer som släpper ut ångan, samtidigt som vattendroppar hålls ute. Det yttre lagret består av textil, där vattenpelaren anger hur väl det skyddar mot vatten.

Share this post