Allmänning

Vilken bindning ar bast langdskidor?

Vilken bindning är bäst längdskidor?

Det ena är Rottefellas NNN-system och det andra är Salomons SNS. Det är viktigt att du väljer bindning efter den längdsko som passar dig bäst. Bindningssystemen är lika bra, så du bör utgå från vilken längdsko som känns bäst på foten. NIS-bindningar kan bara monteras på skidor som har en NIS-platta förmonterad.

Vilka Längdpjäxor passar?

Till Rottefella passar: Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt pjäxor med ProLink som är Atomic efter 2017 och fler och fler av Salomons pjäxor har Prolink. Rottefella har även NIS-bindningar.

Vilka bindningar skidor?

En av nyckelfrågorna när du väljer din bindning är om du ska köpa/använda fastskruvade eller flyttbara skidbindningar. Båda systemen och bindningarna har sina fördelar. Fastskruvade ligger närmare skidan och snö vilket ger en bättre åkkänsla.

Vilka pjäxor passar till nnn bindning?

Rottefella NNN är skidbindningarna för dig som har pjäxor från Alpina, Fischer, Rossignol, Salomon Prolink eller Madshus. Alla bindningar passar till alla pjäxor från dessa märken.

Vad betyder siffrorna på skidorna?

Vanligtvis är skidans dimension återgiven med tre siffror (framdel/midja/bakdel) ex 124/95/115. Stor skillnad mellan framdel/bakdel och midjan ger oftast en svängvillig skida. Svängradie: Tillsammans med skidans dimension kan man nästan alltid avläsa andra siffror på skidorna, nämligen skidans svängradie.

Vad är Sulmått?

Sulmåttet är yttermåttet från pjäxans tå till häl, måttet anges i millimeter och finns oftast angivet på utsidan av pjäxans häl. I de fall du inte kan hitta något mått kan du mäta pjäxans yttermått från tå till häl (anges i millimeter).

Hur stora Längdpjäxor ska man ha?

Se därför till att hälen sitter fast i skon när du rör på foten. Annars är risken för skavsår mycket stor, och du har dessutom inte lika bra kontroll i din åkning som när skon följer med foten i rörelsen. Många pjäxor har ett justerbart hälgrepp. Välj helst inte en pjäxa ”att växa i” till barnen.

Share this post