Populära

Vilket slippapper till bat?

Vilket slippapper till båt?

Om du vill ha en extremt jämn båtbottenfinish kan du, efter slipningen med 180-papper, slipa en extra gång med finkorniga slippapper, med kornstorlek 600, innan du bottenmålar det sista lagret. Det är slitsamt att slipa och måla.

Hur slipa båtbotten?

Både torrslipning och våtslipning är metoder som kan användas för att ta bort gammal båtbottenfärg….Slipning

  1. Täck marken under båten med en tät presenning.
  2. Täck båtens sidor med plast från vattenlinjen och ned.
  3. Använd slipmaskin som är kopplad till dammsugare (H-Klass) med HEPA-filter och dammsugarpåse.

Vilken botten färg till motorbåt?

Tänk på att välja en bottenfärg som passar den båttyp du har och de vatten där båten används. De vanligaste bottenfärgerna är de som kallas polerande, som släpper lite färg när båten rör sig vilket gör att beväxningen inte får fäste. En fördel är att man inte bygger upp tjocka skikt med bottenfärg.

Vilken roller till bottenfärg?

Applicera bottenfärgen med mohairroller eller en bred pensel. Tänk på att ta ett extra varv runt roder, trimplan och vattenlinje. Dessa områden är extra utsatta för slitage, och kan behöva ett extra lager färg.

Hur Våtslipar man båt?

Skrovet blöttes med en blomspruta (efter att ha tvättat av båten med vatten och ajax) och sedan började jag att slipa. Jag startade med korn 2000 på en yta av en kvadratmeter. Det gick fantastiskt lätt och resultatet så lovande ut. Jag sköljde av ytan med färskvatten och fortsatte medkorn 4000 – ytan blev som ny!

Varför Epoxibehandla båt?

Det är fullständigt normalt att det är fukt i skrovet om båten varit i sjön under året. Frågan är om fukten orsakat skador som kan ses. Blåsbildning är ett symptom på böldpest. Skall du epoxibehandla båten får det inte finnas några rester av bottenfärg eller liknande.

https://www.youtube.com/watch?v=dwftwb-J1E4

Hur mycket färg till båt?

Dela arean med den sträckförmåga som färgen du valt har för att få fram hur många liter per skikt du behöver. Multiplicera antal liter med de antal skikt som rekommenderas för att få den totala mängd som behövs.

Hur snabbt torkar bottenfärg?

Normalt flera månader. På etiketten står den mer exakta tiden som skiljer för olika temperaturer. När en hård bottenfärg torkar bildas en hård men samtidigt porös film laddad med koppar/biocider som skyddar mot beväxning.

Hur mycket bottenfärg behöver jag?

För enkelhetens skull kan man väl säga att det borde gå åt ca 3-4 l till din båtbotten med 2 penselstrykningar/3 rollningar. 2. Beror på – se 1. För att en polerande bottenfärg ska räcka hela säsongen behövs minst två penselstrykningar eller tre rollningar.

Hur långt innan sjösättning Bottenmåla?

Båten skall inte bottenmålas förrän i anslutningen till sjösättningen, om den står målad och klar på land oxiderar färgen och tappar sin skyddande effekt. De flesta färger torkar väldigt snabbt.

Vilken bottenfärg är bäst på västkusten?

VC17 (får bara användas på västkusten) är den färg som ger bäst resultat med rulle och då behövs förhållandevis lite slipning. Dock är denna färg väldigt tunn, så det ställer höga krav på grundarbetet. Har man varit noga med detta så krävs normalt bara att man våtslipar med så fint som 1200 papper.

Vilken bottenfärg till båten?

Share this post