Rekommendationer

Hur anvander man Ladertval?

Hur använder man Lädertvål?

Lädertvålen rengör alla typer av läderprodukter (ej mocka). Stryk på tvålen med en fuktig svamp eller trasa och gnid tills dess lädret är rent. Låt lädret torka och efterbehandla med Skinn-Fix balsam så att lädret får ett effektivt skydd och en blank finish. Viktigt: Torka aldrig läder eller skinn över värme.

Hur man tvättar läder?

Använd trasa eller svamp som doppats i milt tvålvatten sadeltvål eller galltvål. Vi rekommenderar galltvål som är skonsamt mot ditt skinn, lädersoffan och miljön. Undvik att gnida in fläcken ytterligare. Använd ej bensin och rengöringslösningar, alkaliska och sura rengöringsmedel eller skurmedel.

Hur man rengör träns?

Smörjguide till träns

  1. Börja med att plocka isär tränset helt och hållet.
  2. Använd en lätt fuktad svamp och lädertvål och gör ren lädret ordentligt.
  3. Tänk på att inte använda för mycket vatten.
  4. Låt lädret torka.
  5. Smörj in lädret med läderbalsam eller olja.
  6. Polera spännena och gör ren kanterna på alla hål.

Vad ska man putsa sadeln med?

– Gör rent genom att tvätta med sadeltvål och torka sedan av skummet. Gör detta när det behövs, men det finns ingen anledning att ”övertvätta”. Smörj sedan in sadeln med fett eller läderbalsam, säger Britt och fortsätter: – Smörj hellre lite och ofta än mycket och sällan.

Hur gör man rent Mockajacka?

Så här gör du: Applicera ett tunt lager majsmjöl på fläckarna och låt det verka några timmar, gärna över natten. Majsmjölet absorberar fläckarna och lämnar mockan ren och snygg. Borsta sedan noggrant bort majsmjölet med en mockaborste när det verkat klart. Det går också att rengöra mocka med ånga.

Vad innehåller biltemas Läderbalsam?

Sibbarps påminner mycket om Biltema i färg och konsistens, lanolinet är den verksamma ingrediensen i bägge.

Var kan man köpa Läderbalsam?

Läderbalsam Effax Ekol, 385 ml | granngarden.se.

Hur ofta ska man smörja träns?

Efter varje ridtur ska tränset också smörjas. Ibland är det även bra att plocka isär tränset och smörja, men det behövs inte varje dag.

Hur putsar man sadeln?

Share this post