Frågor

Vad ar Friblodning?

Vad är Friblödning?

Friblödning är också något jag rekommenderar då man har läge att prova. Det innebär alltså att vara helt utan mensskydd, under hela mensen eller de stunder då det passar sig.

Hur påverkar mensskydd miljön?

En binda innehåller plast som motsvarar fyra plastkassar I Sverige räknar man med att bindor och tamponger årligen åstadkommer ungefär 3 750 ton sopor, i torrvikt. Större delen av dessa sopor förbränns men en del hamnar också i fyllnadsmassor – eller i vattendrag och i naturen.

Hur länge kan man ha en menskopp i?

Menskoppen används genom att vikas ihop och föras in i slidan. Väl på plats så vecklas menskoppen ut och fångar sedan upp mensblodet. En menskopp kan sitta inne i slidan i upp till 12 timmar och går utmärkt att använda samtidigt som man sover, badar eller tränar. De flesta menskoppar finns i två olika storlekar.

Vad är Menstrosor?

Menstrosor från Comfydence är ett skydd som helt kan ersätta tampong, binda & trosskydd. De kan även användas som läckageskyddande komplement exempelvis till menskopp. Menstrosorna har en tunn vaddering och en fuktspärr som skyddar mot läckage.

Vilka Tygbindor är bäst?

Vill du ha ett trosskydd helt utan plast är det Eco Femmes trosskydd som gäller, vid köp av dessa skänker du även en tygbinda till en indisk flicka! Som absorberande material finns hampa, bambu, bomull och ekologisk bomull. Alla material absorberar mycket bra, men hampa anses absorbera bäst tätt följd av bambu.

Hur tillverkas tamponger?

Pappersmassa, en kombination av pappersmassa och superabsorberande material för bindor och trosskydd. För tamponger (i tillämpliga fall) används viskos istället. Ett poröst, pappersbaserat material används i vissa produkter. Suger upp och håller inne vätskorna.

Hur många menskoppar behöver man?

Töm koppen två till fyra gånger om dagen Det kan vara lagom att tömma koppen två till fyra gånger om dagen. Du behöver inte tömma den varje gång du går på toaletten eftersom du kan kissa och bajsa utan att ta ut koppen. Det går också bra att sova med menskopp.

Vad händer om man har i menskopp för länge?

Du bör också vara mycket noga med din handhygien innan du hanterar menskoppen. Försök också att inte använda tvål på din menskopp, eftersom tvålrester kan orsaka obalans i slidans naturliga miljö. Om du med tiden med menskopp ser att vaginoserna försvinner, så kan du sakta utöka tiden.

Vad händer om man har i en menskopp för länge?

Share this post