Frågor

Hur paverkas miljon av avgaser?

Hur påverkas miljön av avgaser?

Utsläppen minskar Bilarna släpper ut ämnen som försurar mark och vatten och det leder till övergödning av sjöar och hav. Avgaserna från trafiken bildar ozon som irriterar våra lungor och luftvägar. De innehåller även rester från bränslet i form av partiklar och kolväten som leder till allvarliga hälsoproblem.

Varför väljer företag att flytta sin produktion till andra länder?

Tittar man istället på faktorer som kvalitet, flexibilitet, och ledtider så är det sådant som lockar företagen att flytta tillbaka produktionen. Andra fördelar med att flytta tillbaka kan vara närhet till forskning och utveckling, närhet till kompetens och även tillgång till teknologiutveckling.

Vad finns det för nackdelar för ett land att ha övervägande delen av sin produktion inom den primära sektorn?

Hur kan produktionen se ut i ett fattigt land? För stor produktion i den primära sektorn ger sämre möjligheter att utvecklas i de andra sektorerna, t ex inom industri och tjänster, eftersom man är beroende av att förädla sina varor i andra länder.

Avgaserna ger upphov till många olika skador, både på vår natur och på oss själva. Kväveoxider (NOx) har en gödande effekt på mark och vatten. Överskottet på kväve i marken läcker ut till våra kustområden och bidrar till övergödningen i havet.

Vad innebär ett miljöproblem?

Ett miljöproblem är en av människan orsakad effekt i ekosystemen vilken uppfattas som ett problem. En central del i studiet av miljöproblem är att för olika mänskliga verksamheter fastställa sambanden mellan orsaker och effekter.

Hur påverkar avgaser oss människor?

Luftföroreningarna påverkar både människors hälsa och miljön. De är kopplade till bland annat hjärt- och kärlsjukdomar och luftvägssjukdomar. Svenska studier uppskattar att luftföroreningar orsakar cirka 7 600 förtida dödsfall per år i Sverige.

Hur farligt är avgaser?

Avgaser i storstäder innehåller många ämnen av vilka några är toxiska eller giftiga. Till de mest skadliga hör kolmonoxid, som bilar alstrar. En bil på tomgång kan ge avgaser med 6-8 % kolmonoxid. Även tobaksrök innehåller kolmonoxid.

Share this post