Blogga

Vad gor man som yrkesmilitar?

Vad gör man som yrkesmilitär?

Förutom att vara med vid övningar och hjälpa till om någon skadar sig genomför du även utbildningar med soldaterna för att de ska lära sig att själva sköta om enklare skador. Du är även med på mässor och liknande evenemang.

Hur blir man Yrkesmilitär?

För att arbeta eller studera vidare inom försvarsmakten behöver du genomgå en militär grundutbildning. Grundutbildningen genomförs med värnplikt – oavsett om man kallas till mönstring eller ansöker frivilligt om prövning att bli antagen.

Kan man jobba heltid i Hemvärnet?

Du kan arbeta som soldat, sjöman, officer eller civil. Du kan också gå med i Hemvärnet eller jobba deltid.

Vilka olika utbildningar kan man få inom Försvarsmakten?

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning med värnplikt. Grundutbildningen är en både praktisk och teoretisk utbildning som öppnar dörren till många möjligheter för ett intressant och spännande jobb.

Vad tjänar en soldat på utlandstjänst?

25 500 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en Försvarsattache?

Vissa attachéer ägnar sig huvudsakligen åt Sveriges militära relationer med det aktuella landet. I andra fall stödjer försvarsattachéerna Musts omvärldsbevakning. Ibland har attachéerna en blandning av dessa två huvuduppgifter. Attachéerna är yrkesofficerare vid Försvarsmakten.

Kan man söka till sog?

Du som söker som operatör kan vara officer med taktisk/operativ inriktning, specialist officer, reservofficer, tidigare värnpliktig, GSS/K eller sökande som genomfört GMU och som har minst sex månaders anställning i Försvarsmakten.

Hur mycket tjänar man i Hemvärnet?

Får man lön för att vara med i hemvärnet? Hemvärnet är en frivilligorganisation, man får alltså ingen anställning eller lön som hemvärnsman. Däremot har man rätt till fritt boende och ersättning för resor under den utbildning man behöver gå om man går med i hemvärnet.

Kan vem som helst gå med i Hemvärnet?

Hur gammal kan man vara för att gå med i Hemvärnet? Kravet är att du är svensk medborgare och över 18 år och du kan vara med till och med du blir 70. I normalfall får man gå med fram till dess att man är 57 år, men även här görs bedömningar från fall till fall.

Vilka grundutbildningar finns det?

Grundutbildningen genomförs i två delar; grundläggande militär utbildning (GMU) och befattningsutbildning (BU).

Share this post