Trendig

Vad ar ett klimatsmart hus?

Vad är ett klimatsmart hus?

Passivhus. Så kallade passivhus är en viktig standard inom klimatsmarta hus. Passivhus är byggda för att minimera värmeförluster och har ett mindre uppvärmningsbehov än traditionella hus. Tanken är att uppvärmningen till stor del ska ske på ett naturligt sätt.

Varför bygga hållbart?

Långsiktigt hållbara byggnadsverk Efterfrågan på mer energieffektiva bostäder med bra ljudisolering och komfort till optimerad produktionskostnad har inneburit teknikutveckling inom framförallt lättbyggnadstekniken.

Hur definierar Boverket hållbart byggandet?

Ekologiska aspekter Användningen av energi, mark, vatten och andra naturresurser ska ske på ett effektivt, resursbesparande och miljöanpassat sätt för att på sikt minska och att främst förnybara energikällor används.

Hur ser ett miljövänligt hus ut?

Materialval för ekologiska och miljösmarta hus Även en hel del av mer nutida byggmaterial är bra miljöval. Hit räknas gipsskivor, träfiberskivor och träull. Nya material som tagits fram för att vara bra miljöval för modernt byggande är till exempel cellglas, skumglas och naturlatexfog.

Hur bygger man ett hus miljövänligt Vad är det som gör att huset är miljövänligt?

Ett miljövänligt eller ekologiskt hus kan man bygga genom att välja miljösmarta material och bygga huset på ett så energisnålt sätt som möjligt….Bygga energisnåla hus

  1. Välj rätt trä.
  2. Elda smartare.
  3. Minska vattenanvändningen.
  4. Välj rätt belysning.
  5. Byt ut miljöskadliga rengöringsmedel.
  6. Byt energikälla.

Vad menas med indikatorer när man mäter en byggnads prestanda för hållbarhet?

Level(s) är en ramverk utformad av Europeiska kommissionen för att mäta resurseffektivitet i byggandet och består av indikatorer för att mäta resurseffektiviteten. Det har utvecklats i ett brett samarbete mellan EU:s medlemsstater och yrkesverksamma inom hållbart byggande.

Share this post