Populära

Kan man boka resa med gammalt pass?

Kan man boka resa med gammalt pass?

Kan jag boka en flygresa med ett utgånget pass? Svaret är ja. Du behöver inget pass för att boka en flygresa. Men om du bokar ett flyg på flygplatsen eller checkar in kan detta orsaka problem eftersom du kommer att bli ombedd att uppge passuppgifter.

Vilka dagar är bäst att boka flyg?

Boka resan 60 dagar i förväg för billigaste biljetten. Du sparar i genomsnitt 34 procent. Tisdagar är generellt den billigaste veckodagen att flyga. Lördagar ofta dyrast.

Vart kan jag hitta mitt passnummer?

Ja, det stämmer. Samma nummer står högst uppe på alla sidor i passet. Under den texten står det siffror, dessa siffror bildar ditt passnummer.

Måste man ha med gamla passet?

Hur går det till på passexpeditionen? Du behöver ha med dig giltig svensk id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt.

Får man nytt passnummer når man byter pass?

Ändras mitt passnummer när jag förnyar mitt pass? Ja. När du får ett nytt pass kommer det att ha ett annat nummer än ditt tidigare pass. Om du har ansökt om officiella dokument som använder ditt gamla pass, kan du behöva uppdatera ansökan med ditt nya pass.

Vilka uppgifter behövs för att boka flygbiljett?

Något som är viktigt är att du vet hur namnen i passet ser ut. Alla namn måste uppges exakt i den ordning och som de är stavade i passet. Vi tar endast in den information som flygbolaget kräver. När man reser till exempelvis USA, England med flera, så måste man därför uppge sitt födelsedatum.

När behöver man passnummer?

Nej, du kan göra en bokning utan dina passuppgifter. Ditt passnummer kan dock behövas när du checkar in online. Observera att om du reser till, från eller via USA måste du ange s.k. Advance Passenger Information (passuppgifter och fullständig adress för den första övernattningen i USA).

Share this post