Ny

Hur ska du upptrada vid ett overgangsstalle skolpatrull?

Hur ska du uppträda vid ett övergångsställe skolpatrull?

Hur ska du uppträda vid ett övergångsställe där en skolpatrull hejdar barnen? Skolpatruller har inte rätt till att stoppa biltrafiken. Men deras uppgift är att se till att barnen inte rusar över när det komne trafik. Därför bör man endast sänka farten och stanna om man ser skolpatruller.

Vad ska man göra när en synskadad ska gå över vägen?

När du släpper över en synskadad vid övergångsställe

  1. Stanna med god marginal till övergångsstället.
  2. Vad mycket försiktig med ljud – varva inte motorn och tuta bara i nödfall.
  3. Kör inte vidare så fort den synskadade är borta från ditt körfält, utan vänta tills personen är helt över vägen.

Vad betyder blå 30 skylt?

Den fyrkantiga blåvita 30-skylten är ett anvisningsmärke (en typ av upplysningsmärke), rekommenderad lägre hastighet, som anger att vägen/gatan utformats så att det är lämpligt att köra högst 30 km/tim.

Vilka är trafikreglerna för dig som är gående?

Här är de viktigaste trafikreglerna för dig som är gående: Använd gångbanan eller vägrenen. Vid obevakade övergångsställen har fordonsförarna väjningsplikt mot dig när du har gått ut på övergångsstället eller just ska gå ut på det. Bär reflex så syns du i mörker!

Vilka är trafikreglerna för gångtrafikanter?

Trafikregler för gångtrafikanter. Gående är vägtrafikant och skall därför följa trafikförordningens regler för all vägtrafik. Det finns också för gångtrafikanten speciella regler om hur han eller hon t ex skall beträda körbana eller cykelbana. Enligt trafikbrottslagen kan en gående liksom en fordonsförare dömas för vårdslöshet i trafik.

Hur kan en gångtrafikant dömas för trafikbrott?

Det finns också för gångtrafikanten speciella regler om hur han eller hon t ex skall beträda körbana eller cykelbana. Enligt trafikbrottslagen kan en gående liksom en fordonsförare dömas för vårdslöshet i trafik. En gångtrafikant som haft del i uppkomsten av en trafikolycka och avviker från olycksplatsen kan t ex dömas för smitning.

Share this post