Trendig

Hur hjalper man Ukraina bast?

Hur hjälper man Ukraina bäst?

Några exempel på hur vi ger stöd:

  1. Delar ut rent vatten, mat och hygienartiklar till familjer.
  2. Ger första hjälpen till människor som skadats.
  3. Ger krisstöd i en mycket svår situation.
  4. Ger kontantstöd till människor i nöd.
  5. Hjälper människor att evakueras från städer som beskjuts.
  6. Erbjuder skydd.

Får ukrainska medborgare resa till Sverige?

Ukrainska medborgare som saknar biometriskt pass har rätt att resa in och vistas i Sverige i 90 dagar med ett Schengenvisum.

Kan man hjälpa Ukraina?

Stötta organisationer som finns på plats Viljan att hjälpa till är stor och just nu stödjer du människorna i Ukraina bäst genom att ge ett ekonomiskt stöd till svenska hjälporganisationer som redan har ett etablerat arbete i Ukraina eller dess grannländer.

Hur länge får man stanna i Ukraina?

Se till att ditt pass är giltigt innan du reser. Svenska medborgare behöver inget visum till Ukraina för vistelse upp till 90 dagar. Om du reser utan visum krävs att passet ska vara giltigt under hela den tid du planerar att vistas i Ukraina. Ingen giltighetstid utöver vistelsetiden krävs.

Är Hotmail säkert?

Skapa ett starkt lösenord för ditt konto Det är särskilt viktigt att du har ett starkt lösenord om du använder en e-postadress från Microsoft (till exempel Outlook.com eller Hotmail). Det beror på att många tjänster nu använder din e-postadress för att kontrollera din identitet.

Vad kan jag göra för att hjälpa flyktingar från Ukraina?

Om du som privatperson vill hjälpa till Du som har plats i din bostad eller ett tillfälligt boende att erbjuda flyktingar kan göra en intresseanmälan. Kommunens verksamheter har i dag inget behov av insamlad mat och kläder. Vänd dig till de etablerade välgörenhetsorganisationer som finns om du vill hjälpa till.

Share this post