Rekommendationer

Har Rudbeck ekonomi?

Har Rudbeck ekonomi?

Inriktning Ekonomi Väljer du den ekonomiska inriktningen lär du dig att förstå företagets roll i samhället. Du får kunskaper inom företagsekonomi och redovisning, kalkylering och marknadsföring. I kursen Entreprenörskap och företagande kommer du tillsammans med några kurskompisar att starta upp ett företag på riktigt.

Vad är det för skillnad på ekonomi ekonomi och ekonomi juridik?

Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt, företagsekonomi handlar om hur man startar och driver ett företag och juridik handlar om hur Sveriges lagar påverkar företag och privatpersoner. I utbildningen läser du ämnen som Företagsekonomi, Privatjuridik och Psykologi.

Hur är ekonomi juridik?

I inriktningen får du kunskaper om juridikens betydelse i vårt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen ska även utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Vad kan man bli om man läser ekonomi juridik?

Tips på yrken efter Ekonomiprogrammet:

  • Administratör. Advokat. Arkeolog. Banktjänsteman. Bibliotekarie. Bokbindare. Brandingenjör. Brandman. Butikschef.
  • Gymnasielärare. Idrottslärare. Inköpare. Innovatör. Jurist. Konsult. Kundtjänstmedarbetare. Logistiker.
  • Polis. PR-ansvarig. Projektledare. Psykolog. Rektor. Resesäljare. Revisor. Socionom.

Hur mycket merit behöver man för ekonomi juridik?

Snittbetygen för hela Sverige när det kommer till Ekonomiprogrammet ligger ungefär mellan 241-245 poäng. Du kan se hela listan för alla nationella program under läsåren 15/16 och 16/17 här: https://www.gymnasium.se/nyheter/inspiration/snittbetyg-gymnasiet-2017-12455.

Vilka yrken kan jag välja om jag går ekonomi juridik?

området ekonomi, juridik, samhällsvetenskap och språk. Några av de yrken du kan plugga vidare till efter Ekonomiprogrammet är jurist, marknadsförare, inköpare, ekonom, revisor eller redovisningskonsult.

Share this post