Populära

Vart ska man ga ut i Kopenhamn?

Vart ska man gå ut i Köpenhamn?

5 heta nattklubbar i Köpenhamn

  • Chateau Motel. Foto: Victor Jones. Chateau Motel.
  • Jolene. Foto: Wonderful Copenhagen. Jolene.
  • Culture Box. Foto: Copenhagen Media Center. Culture Box.
  • The Jane. Foto: Wonderful Copenhagen. The Jane.
  • HIVE. Foto: HIVE PR photo. HIVE.

Har klubbar öppet i Köpenhamn?

Copenhagen Jazzhouse Det är den viktigaste Jazzklubb Danska. Perfekt att lyssna på konserter av de bästa nationella och internationella jazzmusikerna. Öppet dagligen från 20.00 på 5.00. Den Mojo är en klubb med blues musikkonserter varje kväll, med happy hour från 20 på 22.

Har klubbar öppet i Danmark?

– Nattliv och diskotek kommer att stängas. Det samma gäller ställen som håller konserter med fler än 50 i stående publik. Det införs krav på munskydd när du står upp på serveringsställen inomhus. På natten förbjuds försäljning av alkohol, säger statsminister Mette Frederiksen (S).

När stänger klubbar i Köpenhamn?

Nattlivet börjar relativt sent men fortsätter till långt in på småtimmarna, många ställen håller öppet till 05.00 på morgonen. Om du vill gå och dansa ska du välja en av de många klubbarna i stadens centrum, eller gå till det trendiga slakthusområdet där barer, klubbar och restauranger ligger uppradade efter varandra.

Hur gammal måste man vara för att gå på bar i Danmark?

I Sverige är det 20-årsgräns som gäller för att köpa alkohol över 3,5 procent på Systembolaget. I Danmark ser det helt annorlunda ut. Där säljs det alkohol i matvarubutiker och åldersgränsen är 16 år för öl och vin upp till 16,5 procent. Över den alkoholhalten är åldersgränsen 18 år.

Kan svenska åka till Danmark?

Från och med 29 mars 2022 tas de sista covid-relaterade inreserestriktionerna till Danmark bort. Läs mer hos Sundhedsministeriet. Du kan också läsa ambassadens reseinformation i appen UD Resklar eller på hemsidan.

När öppnar nattklubbar Köpenhamn?

På fredag återöppnas Danmark nästan helt – nattklubbar och diskotek återstår. Fredag 21 maj ska Danmark återöppnas med några få undantag och med utfasning av hemarbete, munskydd och coronapass under sommaren.

När kan klubbar öppna igen?

Det var under tisdagens pressträff som regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade de nya och mer strikta coronarestriktionerna. Från och med den 23 december blir det åter krav på sittande servering på restauranger och klubbar.

När får klubbar öppna igen?

Diskotek och barer på fastlandet kommer att kunna öppna igen den 14 januari, med bibehållet krav på ett negativt Covid-19-test för att få tillträde till dessa lokaler, meddelade premiärminister António Costa den 6 januari.

Kan man festa i Danmark?

Då ska du läsa mer här. Den danska huvudstaden har ett levande nattliv och på helgerna är det fest och musik långt in på småtimmarna. Vi guidar dig till allt från mysiga pubar och trendiga vinbarer till traditionella bodegor och hippa nattklubbar.

Vad är det för åldersgräns på krogen i Danmark?

Åldersgränsen är 16 år för att köpa alkohol i Danmark om alkoholhalten är 16, procent eller lägre. Om alkoholhalten är över 16,5 procent är åldersgränsen 18 år. Åldersgränsen är 16 år för att köpa alkohol i Tyskland om det är öl och vin. Det är 18 årsgräns på spritdrycker.

Share this post