Trendig

Vilka restriktioner galler i Tyskland?

Vilka restriktioner gäller i Tyskland?

Särskilda inresebestämmelser Alla som reser in i Tyskland skall visa upp ett negativt test eller bevis på fullständig vaccinering (med två vaccindoser) eller tillfrisknande. Detta gäller oavsett varifrån man reser och oavsett om man reser in landvägen eller med flyg till Tyskland. OBS!

Vad gäller Corona restriktioner?

Covid-19 inte längre allmänfarlig och samhällsfarlig Från och med den 1 april klassas covid-19 inte längre som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Vad krävs för att komma in i Finland?

Från och med den 1 februari 2022 finns inga inreserestriktioner för resenärer från Sverige som ska besöka Finland. För alla inresande gäller ändå bestämmelserna enligt den finska smittskyddslagen och hälsomyndigheternas anvisningar.

Är Rumänien farligt?

Allmänna säkerhetsläget Rumänien bör ses som ett tämligen tryggt och säkert resmål. Riskerna för politiska oroligheter eller terrordåd bedöms i dagsläget vara små.

Har Finland stängt gränsen?

Instruktioner gällande gränsövergång under coronaviruspandemin från och med den 11 april 2022. Dessa instruktioner som följer statsrådets beslut är i kraft till och med den 8 maj 2022. Det är önskvärt du bekantar dig med dessa instruktioner särskilt om du eller dina anhöriga planerar inresa till Finland.

Vilka restriktioner gäller i Finland?

Det rekommenderas att munskydd användas inomhus på alla offentliga platser samt i kollektivtrafiken i hela landet. Rekommendationen gäller både dem som är vaccinerade och dem som inte är vaccinerade. Institutet för välfärd och hälsa ger anvisningar på riksomfattande och regional nivå.

Måste man ha PCR test till Rumänien?

Särskilda inresebestämmelser o.m. 9 mars 2022 har rumänska myndigheter beslutat att lyfta alla restriktioner i samband med coronaviruset. Vilket innebär att resande från andra länder inkl. Sverige inte behöver uppvisa något EU-covidcertifikat, PCR-test eller intyg om genomgången infektion.

Hur är det att bo i Rumänien?

Tack vare en rik och spännande historia och storslagen natur kombinerat med låga levnadskostnader, är Rumänien en perfekt destination för den som vill uppleva nöjen och kultur och samtidigt skaffa sig internationell arbetslivserfarenhet.

Share this post