Frågor

Hur langt racker en Mopedtank?

Hur långt räcker en Mopedtank?

– Hur mycket du har tankat. Normalt kommer du 15-20 mil på en bensinmoped och mellan 5 och 8 mil på en elmoped. Driftkostnaden för en elmoped är dock mindre då du kan ”tanka” i vanligt eluttag. Och du kan även ta med ett extra batteri.

Hur långt kan en moped gå?

Så länge man sköter grejerna så hänger de med praktiskt taget hur länge som helst. På en välskött moped är 1000 mil inte särskilt mycket, den DTn jag hade för ett antal år sedan hade gått närmare 2900 mil (mycket av det trimmat) när den blev stulen, med lite omvårdnad hade den klarat lika mycket till utan problem.

Vilken moped drar minst bensin?

Värna om miljön – välj elmoped I och med att tvåhjulingen drar mindre bensin blir också koldioxidutsläppen betydligt lägre än från en bil. – Det går givetvis att sitta fler i en bil än vad det gör på en motorcykel, säger Per Johansson på McRF. Väljer du dessutom en elmoped så är klimat och miljöpåverkan minimal.

Hur mycket drar en moped 2 takt?

0,25 liter/mil uppmätt.

Hur stor är en Moppetank?

Jag kunde komma cirka 20-25 mil på en 5-5.5 liters tank. Men det skiljer ju väldigt mycket mellan en 4-taktare och en 2-taktare. Räknade på syrrans aprilia SR50 Ditech och den drog ca 0.2l-0.3/mil med mig på (140kg) Och tanken rymmer 8 liter tror jag det var. Jag kunde komma cirka 20-25 mil på en 5-5.5 liters tank.

Är 700 mil mycket för en moped?

Jag skulle säga att max gränsen för miltalet är 700 mil. Om inte motorn så säga är renoverad. Kontrollera innan du köper moppen att all el fungerar. Kontrollera att blinkers hel halvljus fungerar som det ska.

Hur mycket bensin drar en moped klass 1?

En moped drar lite över 0.2 l/mil och en större skoter, 250cc ca 0.3 l/mil, att jämföra med en Toyota Aygo, en av de absolut bensinsnålaste bilarna på marknaden (Aygo räknas som en miljöbil eftersom den drar så pass lite bensin).

Hur mycket drar en beta RR 50?

runt 0.3-0.4 liter/mil.

Hur mycket drar en 2 taktare?

Marschfart med två personer är ca 18 knop, då drar den 0,2-0,3 l/distans, att jämföras med den gamla Johnson 9,9 som drog ca 1,5 l/distans på samma båt.

Share this post