Frågor

Far man ata och dricka pa taget?

Får man äta och dricka på tåget?

Det går bra att äta och dricka ombord på tåg så länge det inte stör andra resenärer. På bussar, spårvagnar och båtar är det tillåtet att äta något enklare, till exempel en frukt. Det är inte tillåtet att dricka alkohol.

Finns det servering på tåget?

Ja, på alla SJs Snabbtåg finns det bistro ombord där du kan köpa mat och dryck. Även på SJ Nattåg och de flesta SJ Intercitytåg finns det servering ombord.

Vad ingår i 1 klass SJ?

SJ 1 klass

  • Fri tillgång till kaffe, te och fika i vagnen.
  • Extra benutrymme och breda säten.
  • Tillgång till SJ Lounge.
  • Frukost serveras vid din plats.
  • Möjlighet att förbeställa mat som serveras vid din plats.
  • Platsbokning.
  • Wi-Fi.

Får man dricka alkohol på tåget?

Det är inte tillåtet att dricka medhavd alkohol ombord på tåget. Du är välkommen till vår bistro där vi serverar alkoholhaltiga drycker till dig som fyllt 18 år. Alkohol köpt ombord får inte medföras av tåget.

Får man ha med sig alkohol på tåg?

Så är det förbjudet enligt alkohollagen att förtära medhavd alkohol ombord på tåget. Även om det endast säljs alkohol i bistron så berörs hela tåget av utskänkningstillståndet. På samma sätt så får man inte ta med sig alkohol som har köpts på tåget när man kliver av.

Kan man betala kontant på SJ?

Nej, sedan den 15 juni 2020 är det inte längre möjligt att betala med kontanter ombord.

Vad får man för frukost i 1 klass SJ?

Frukosten är lakto-ovo-vegetarisk. Vill du ha en vegansk, glutenfri eller laktosfri frukost behöver du förbeställa den senast 24 timmar innan tågets avgång. Denna förbeställning gör du via vår kundservice. Det ingår också frukost när du reser i 1 klass sovvagn med SJ Nattåg.

Hur betalar man böter Skånetrafiken?

Gör så här:

  1. Skriv numret på din faktura, ditt namn och din mailadress/adress.
  2. Bifoga gärna en bild på tilläggsavgiften och din biljett.
  3. Berätta sedan kort vad som hänt, det vill säga varför du vill bestrida tilläggsavgiften. Har du använt vårt resekort behöver du uppge kortnumret i din beskrivning.

– Vi har strikta regler om att man inte får dricka medhavd alkohol ombord och personalen är väl medveten om detta och det ingår i deras utbildning. Det är väldigt beklagligt om det finns situationer där personalen inte ingriper. Det enda möjliga undantaget i instruktionerna till personalen är om de känner sig hotade.

Hur betalar jag tilläggsavgift?

Om du vid en biljettkontroll saknar giltig, har felaktig eller ogiltig biljett får du en så kallad tilläggsavgift. Avgiften är för närvarande 1500 kronor oavsett ålder utöver avgiften för biljetten. Vid kontrolltillfället får du ett inbetalningskort med ett belopp som ska betalas inom 10 dagar.

Share this post