Populära

Far man ta med sig mat till USA?

Får man ta med sig mat till USA?

Information från den amerikanska tullens hemsida Många tillagade livsmedel som är oöppnade och kommersiellt märkta är tillåtna (exklusive kött- & köttprodukter). Du får ta in bageriprodukter och de flesta ostar till USA. Vanligtvis får man ta in oljor, vinäger, paketerade kryddor, honung, kaffe, fisk, te och välling.

Många tillagade livsmedel som är oöppnade och kommersiellt märkta är tillåtna (exklusive kött- & köttprodukter). Du får ta in bageriprodukter och de flesta ostar till USA. Vanligtvis får man ta in oljor, vinäger, paketerade kryddor, honung, kaffe, fisk, te och välling.

Får man skicka ost till USA?

Livsmedel av animaliskt ursprung kan sprida smittor som mul- och klövsjuka samt svinpest. Därför är det förbjudet att skicka och ta in dessa från länder utanför EU.

Får man ta med sig mat till Spanien?

Om du reser inom EU kan du ta med dig kött- och mjölkprodukter bara de är för eget bruk. Du får också ta med dig växter och växtprodukter, t. ex. snittblommor, frukt eller grönsaker, om de har odlats i ett EU-land och är fria från skadedjur och sjukdomar.

Får man ha kött i handbagage?

Exempel på mat som är okej att ta med ombord på flyget: Det som inte räknas som vätska (krämer, drycker, soppor, saft, maträtter med en mix av fast och flytande ingredienser som kött med sås osv) får du ha med dig i handbagaget.

Hur mycket pengar får man ha med sig in i USA?

Detta får du tullfritt föra in i USA: Upp till 10 000 USD i kontanter. Hit räknas, förutom sedlar och mynt, även resecheckar, postanvisningar, aktier, obligationer och andra värdepapper. (Införsel av högre summor måste rapporteras skriftligen vid inresa.

Vad är tillåtet att skicka till USA?

Försändelser med ett värde på under 200 USD för personligt bruk ka införas och släppas igenom utan förtullning. Försändelser med ett värde på över 200 USD kommer att beläggas med tull och avgifter i överensstämmelse med försändelsens pris. Vid införsel av varor som inte är tullpliktiga krävs inget importnummer.

Kan man ta med sig mat i handbagaget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Läs mer om hur mycket vätska du får ta med i handbagaget.

Share this post