Trendig

Vad ska man tjana som resesaljare?

Vad ska man tjäna som resesäljare?

Marknadslönen 2022 för resesäljare ligger mellan 26 000 och 33 000 kronor per månad. I kontakt med kunder tar emot och handlägger order och förfrågningar om resor, genomför försäljning avseende individuella resor över hela världen.

Vad gör en Biljettör?

Förmedlar och säljer resor. Gör upp resplaner och bokar biljetter, hotellrum m.m. Svarar för passagerarservice på flygplatser samt på färje- och bussterminaler. Informerar om avgångstider, biljettpriser, linjesträckningar, restider m.m. Kontrollerar färdbevis och registrerar bagage.

Hur är det att jobba som resesäljare?

Resesäljaren, som också kallas resekonsult, arbetar med försäljning och rådgivning av olika resmål, resvägar, priser och hotell med mera. Onlineresebyråer (även kallad OTA) finns på Internet. Då tar kunden själv reda på utbudet av resor och bokar resan på egen hand.

Vad tjänar man på Ticket?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2017 27 800 kronor 28 100 kronor
2018 28 300 kronor 29 600 kronor
2019 29 100 kronor 29 400 kronor
2020 30 400 kronor 31 600 kronor

Hur mycket tjänar en kontrollant?

30 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad krävs för att jobba på resebyrå?

Som resesäljare är det även bra om du har kunskap om service och handel, en bra gymnasieutbildning att gå för att lära sig just detta är handels- och administrationsprogrammet med inriktning handel och service. Som säljare är det också bra att ha kunskap inom ekonomi.

Vad är resesäljare?

Hur är det att jobba på Ticket?

Försäljning av charterresor som har gjort att jag har mer kunskap om svenskarnas mest populära resmål och köpvanor, kryssningar, hyrbilar, hotellrum och eventbiljetter. Arbetet skedde i högt tempo och var väldigt sifferfokuserat. Detta gjorde att man samarbetade med sina kollegor och uppmuntrade varandra.

Share this post