Ny

Var ska man bo som turist i Lissabon?

Var ska man bo som turist i Lissabon?

Om du vill bo så nära som möjligt till Lissabons största sevärdheter, ska du välja att bo i Baixa som är stadens centrum. I Baixa har du de bästa möjligheterna för shopping, en mängd olika restauranger och kaféer. Du bor i närheten av Barrio Alto. Det är stadsdelen som du ska besöka om du är ute efter ett vilt nattliv.

Vad göra i Lissabon med omnejd?

Lissabons centrum heter Baixa, och brukar beskrivas som hjärtat av Lissabon. Här finns många av Lissabons främsta sevärdheter. Du hittar även stora boulevarder, som Rua da Augusta, och majestätiska torg som Rossio. En annan populär stadsdel i Lissabon är Bairro Alto, som ligger på en kulle.

Hur många dagar i Lissabon?

Om man verkligen vill ”göra” Lissabon med omgivningar, rekommenderar vi en 5-6 heldagar. 3 dagar i själva staden, en dag till Sintra, en till Cascais med omgivningar och kanske en dag till de mer okända omgivningarna söder om stan.

Hur är det i Lissabon?

Lissabon är den västligaste huvudstaden på det europeiska fastlandet och också en av världens äldsta städer. Den är äldre än både Rom, London och Paris. Den enda stad i Europa som är äldre än Lissabon är Aten.

Var ska man bo i Cascais?

När du med egna ögon ska upptäcka Cascais rekommenderar vi att du bor på ett av dessa ställen, de bästa i staden: Farol Design Hotel (Av. Rei Humberto II de Italia, 7): En tidigare herrgård för adelsmän och aristokrater, som idag är ett designer-boutiquehotell som kombinerar det förflutna med nutid.

Är det billigt i Lissabon?

Priserna på basprodukter i Lissabon är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.39 gånger mindre för shopping i Lissabon än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Lissabon varierar från: 253 SEK (24 EUR) i Hostel till 647 SEK (63 EUR) i 3-stjärnigt hotell.

Hur uttalas Cascais?

Även om Cascais (uttalas k-eh-s-K-AY-s) bara ligger drygt en halvtimme från Lissabon, är denna vackra fiskestad ofta en förbisedd destination. Vilket också ger dig den perfekta anledningen att besöka Cascais nu (innan resten av världen hittar hit).

Vad kan man göra i Cascais?

De populäraste sevärdheterna i Cascais

  1. Cascais. 6 729. Historiska promenadområden.
  2. Guincho Beach. 2 050. Stränder.
  3. Praia do Tamariz. 882. Stränder.
  4. Marechal Carmona Park. 617. Parker.
  5. Boca do Inferno. 4 089.
  6. Praia da Poca. 139.
  7. Casino Estoril. 1 416.
  8. Fiartil Feira De Artesanato Do Estoril. Loppmarknader och torghandel.

Share this post