Trendig

Hur uppstod webben?

Hur uppstod webben?

Internet handlade från början om att få datornätverk att kommunicera. World Wide Web uppfanns 1991 av britten Tim Berners-Lee. Plötsligt kunde man göra egna hemsidor och surfa runt bland andras på nätet.

När kom nätet?

På 1990-talet uppstod World Wide Web (WWW), med internet som grund. Den första webbläsaren skapades av Tim Berners-Lee på Cern 1990. I samma tider började internetförbindelser erbjudas också kommersiellt.

Vad består World Wide Web av?

World wide web, www eller webben som det också kallas är de hemsidor som är uppladdade på en server som är sammankopplade med andra server och tillsammans utgör internet. Webben har gått från att vara menat ett intranät till att bli hela världens tillgång, dock med vissa begränsningar.

Vem är Tim Berners-Lee och vilken betydelse har hans arbete för WWW?

Timothy John ”Tim” Berners-Lee, KBE, FRS, född 8 juni 1955 i London i England, är skaparen av World Wide Web, en teknik som skapade förutsättningar för en bredare användning av Internet, och chef för World Wide Web Consortium.

Vad är det för skillnad på webben och internet?

Skillnad mellan internet och webben Det är dock inte helt enkelt att beskriva skillnaderna mellan dessa begrepp. Internet kan dock beskrivas som världens största datornätverk, och webben är en av tjänsterna som finns i detta nätverk. Webben (även World Wide Web eller www) utvecklades av Tim Berners-Lee år 1989.

Vem var det som uppfann internet?

Bob Kahn
Vint Cerf
Internet/Uppfinnare

När lanserades världens första webbsida?

Den 6 augusti 1991 publicerades den första webbsidan. Sidan, som skapades av Sir Tim Berners-Lee, var textbaserad med hyperlänkar som ledde till andra sidor. Innehållet bestod av Berners-Lee planer för webben som kom att påverka livet på 2000-talet.

Vem tävlade med World Wide Web?

Året är 1997 och i Melodifestivalen tävlar Nick Borgen med bidraget World Wide Web, en låt om internet. Nick Borgen är kanske mest känd för ”We are all the winners” som slutar på en andra plats i Melodifestivalen 1993. 1997 råder internetfeber i Sverige och allt fler svenskar börjar använda surfa på nätet.

Vem äger World Wide Web?

W3C, World Wide Web Consortium, är ett industrikonsortium grundat år 1994 med över 500 medlemmar från ledande industrier, forsknings- och utvecklingsinstitut, standardiseringsorgan och regeringar samt EU. Dessa finansierar verksamheten tillsammans med statliga bidrag.

Vad är en W3C?

World Wide Web Consortium (W3C) är ett internationellt samarbete där W3C:s medlemsorganisationer, en heltidsanställd stab, och allmänheten arbetar tillsammans för att utveckla webbstandarder. W3C, som leds av webbens uppfinnare Tim Berners-Lee och CEO Jeffrey Jaffe, har som mål att leda webben till sin fulla potential.

Vart är internet?

Internet är ett globalt nätverk som består av flera olika typer av sammankopplade fysiska nätverk. I hem och på arbetsplatser finns lokala nätverk (LAN), ofta baserade på Ethernet-teknologi och på trådlösa nätverk, som sammankopplar datorer, surfplattor och skrivare.

Share this post