Allmänning

Hur varmt ar det i Turkiet i juli?

Hur varmt är det i Turkiet i juli?

Vädret i Turkiet: Södra kusten har medelhavsklimat med torra, heta somrar. Värmen kulminerar i juli-augusti med dagstemperaturer på 30-35 grader, lokalt högre.

När är det bäst väder i Turkiet?

Högsäsong och som mest varmt är det under mitten av maj till mitten av september. Föredrar du att slippa trängas på stranden och nöjer dig med lägre temperatur ska du åka i april eller oktober. Temperaturen varierar lite beroende på var du semestrar i landet. – Antalyakusten: Alanya, Antalya, Side, Kemer, Belek.

Vart är det varmast i Turkiet?

Exempel på medeltemperaturer i Turkiet Medeltemperatur Alanya i april är 20°C på dagen och 11°C på kvällen. Medeltemperatur Ankara i april är 16°C på dagen och 3°C på kvällen. Medeltemperatur Istanbul i april är 16°C på dagen och 8°C på kvällen. Medeltemperatur Kemer i april är 21°C på dagen och 10°C på kvällen.

Hur varmt är det i Alanya i oktober?

Temperaturtabell för Alanya året runt

Månad Medel Dag Medel Vatten
juli 30°C 27°C
augusti 31°C 28°C
september 29°C 27°C
oktober 25°C 24°C

Hur många grader är det i Turkiet i oktober?

En del i Asien och en del i Europa. Vi får ofta frågan hur varmt det är här i oktober. Turkiet fortsätter att vara en populär destination även på hösten, då man går in i en lugnare semesterperiod. Oktober är sista sköna månaden för året med omkring 24 grader, sedan börjar resorna gå på nytt i april igen.

Är det varmt i Turkiet i oktober?

Vi får ofta frågan hur varmt det är här i oktober. Turkiet fortsätter att vara en populär destination även på hösten, då man går in i en lugnare semesterperiod. Oktober är sista sköna månaden för året med omkring 24 grader, sedan börjar resorna gå på nytt i april igen.

Hur varmt är det i Alanya i december?

Alanya i december har temperaturer så låga som 14°C och höga som 16°C grader. Det är definitivt på den mildare sidan under december, men det är en bra idé att ta med sig något extra varmt i fall om att. Det är lite till inget regn alls i Alanya under december vilket gör det lättare att utforska staden.

Share this post