Frågor

Var ar det varmast i Grekland i oktober?

Var är det varmast i Grekland i oktober?

En av de mest populära grekiska öarna är Kreta som har temperaturer på 22 grader i oktober. Havet har värmts upp till hela 24 grader så oktober är en passande månad för långa sköna bad. Det finns många resmål att välja mellan på Kreta och de flesta ligger utmed den norra kusten.

Är det värt att resa till Kreta i oktober?

Greklands största ö Kreta är ett bra resmål eftersom värmen håller i sig även under lågsäsongen i september och oktober. Kreta har högsäsong under juli och augusti, då både värmen och pulsen är som högst. Den grekiska ön fortsätter att vara en favorit även när luften blivit lite svalare.

Hur varmt är det i Grekland i oktober?

Varmt i oktober: 23–28 grader

Luft – dag Luft – natt Resmål
23° 17° Grekland, Kreta
23° 15° Grekland, Samos
23° 18° Portugal, Madeira
23° 16° Grekland, Zakynthos

Hur varmt är det på Kanarieöarna i oktober?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Soltimmar per dag
oktober Dagstemperatur 24°c Soltimmar per dag 9h
november Dagstemperatur 22°c Soltimmar per dag 8h
december Dagstemperatur 21°c Soltimmar per dag 8h
Källa: SMHI. Avvikelser kan förekomma.

Vart åker man på solsemester i oktober?

För riktig solsemester har vi flera varma resmål i oktober, bland annat Bali, Thailand och Maldiverna. Lite mildare temperaturer hittar du i andra varma länder som Cypern, Turkiet och Marocko. Om du brukar ligga i skuggan på stranden kanske Kreta, Mallorca eller Rhodos kan passa bättre.

Vart ska man åka i slutet av oktober?

Oktober är slutet på säsongen för resmål såsom Grekland, Cypern, Italien, Algarvekusten samt södra Spanien och Mallorca. Det är fortfarande sköna soldagar på dessa resmål. Men sist i månaden får du inte bli överraskad om några av dagarna bjuder på regnskurar och kallare temperaturer.

När är bästa tiden att åka till Kreta?

Det beror naturligtvis på vilket väder man önskar sig. Mina favoritmånader är april, juni, september och oktober. Till Grekland kan man faktiskt åka året om även om de flesta åker under den varmare delen av året. På vintern är det framförallt Aten och Kreta som lockar.

Vad är det för väder på Kreta i oktober?

Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I slutet av oktober-november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Vart ska man resa i oktober för att få värme?

Var i Europa är det varmt i oktober?

Vill du ha lite lagom varmt i oktober, med behaglig sommarvärme på ca 20-25°, är Rhodos, Cypern och Kanarieöarna utmärkta resmål för dig.

Vart är det varmast i Europa?

Cypern är nu varmast i Europa, medan Kanarieöarna och Madeira som vanligt erbjuder precis lagom sommarvärme för en aktiv semester.

https://www.youtube.com/watch?v=iT5UhdPQiwk

Share this post