Blogga

Vad ligger Surinam?

Vad ligger Surinam?

Surinam ligger i norra Sydamerika med kust mot Atlanten. Till ytan är det Sydamerikas minsta land, motsvarande drygt en tredjedel av Sveriges. Större delen av landet är täckt av regnskog och klimatet är tropiskt.

Vilket språk talar man i Surinam?

NederländskaSurinam / Officiellt språkNederländska eller holländska är ett västgermanskt språk av lågfrankiskt ursprung. Det talas främst i Nederländerna och Belgien, samt i dessa länders före detta kolonier.
Den variant av nederländska som talas i norra och sydvästra Belgien kallas för flamländska. Wikipedia

Kan man resa till Dominikanska republiken?

Allmänna säkerhetsläget Dominikanska republiken är ett relativt tryggt resmål, men man ska ändå vara försiktig. Det förekommer rån och stölder också i populära turistområden. Gränsområdet mot Haiti i västra delen av landet är riskfyllt, och vi avråder därför från att resa dit om det inte är nödvändigt.

Vad heter huvudstad i Surinam?

ParamariboSurinam / Huvudstad
Surinam – Befolkning och språk. Surinams befolkning är nästan helt samlad i kustregionen, där de flesta bor i eller kring huvudstaden Paramaribo.

Vilket språk talas i Guyana?

EngelskGuyana / Officiellt språkEngelska är ett västgermanskt språk, dock starkt påverkat av bland annat franska och latin. Det är världens mest spridda språk och fungerar i många delar av världen som lingua franca. Wikipedia

Vad kallas invånare i Surinam?

Från 1815 till Surinams självständighet 1975 styrdes staden av Nederländerna. Invånarna består idag till största delen av ättlingar till indiska, inhemska, afrikanska och holländska folkgrupper….Paramaribo[redigera | redigera wikitext]

Paramaribo
Stad
Land Surinam
Indelning Paramaribodistriktet
Folkmängd 244 946 (2011)

Share this post