Rekommendationer

Far man vara polis i sin egna stad?

Får man vara polis i sin egna stad?

Poliser är precis som alla andra fria att söka lediga tjänster i vilken stad de än önskar. Det finns inga krav på att poliser vare sig ska eller inte ska arbeta i staden de bor, utan detta är helt och hållet upp till varje polis att själv avgöra.

Hur arbetar en polis?

En av polisens viktigaste uppgifter är att förebygga och förhindra brott. Vanligast är att arbeta i yttre tjänst och med utredningar, som att ta upp anmälningar, hålla förhör och ta föremål i beslag. Åtgärder som kräver att du har kunskap om vilka lagar som gäller.

Får polisen gå in i min bil?

Enligt 20 a § polislagen får poliser genomsöka fordon i den utsträckning det behövs för att söka efter vapen eller andra farliga föremål som är ägnade att användas vid brott mot liv eller hälsa, om det med hänsyn till omständigheterna kan antas att ett sådant föremål kan påträffas och förklaras förverkat enligt regler …

Är det kul att jobba som polis?

Jobbet är roligt och ingen dag är den andra lik. Det kan komma in fall om misshandel, bråk, inbrott och smitningar från poliser. För att klara av att jobba med samhällets baksida så bygger det på bra kollegor och en bra chef vilket jag känner att jag har.

Varför vill just du bli en polis?

Varför blev du polis? – Jag ville ha ett yrke som var både fysiskt och mentalt utmanande där inte varje dag ser likadan ut. Jag vill hjälpa människor och har alltid känt stor tacksamhet för att jag lever i den här delen av världen med demokrati, religionsfrihet och där vi har rätt till våra åsikter.

Varför ska just du bli polis?

Du hjälper både enskilda människor och samhället i stort. Det är ett viktigt yrke. Även om det finns tuffa stunder är det verkligen värt det. Allt det positiva väger upp.

Hur hanterar poliser journalister Linköpings universitet?

Abstract [sv] Den här rapporten handlar om polisens sätt att kommunicera och tar sin utgångspunkt i journalisters upplevelser av polisens agerande. 62 journalister har intervjuats. För att tolka och få olika perspektiv på de förhållanden som journalisterna beskrev har även 30 polisanställda intervjuats.

Share this post