Ny

Hur fungerar blocket bostad?

Hur fungerar blocket bostad?

Första steget är att skapa ett konto om du inte redan gjort det. När du skapar ett konto kommer vi be om lite information om din bostad. Detta är endast ett utkast, inget publiceras förrän du är redo och klickar på Publicera. När du sätter hyran i annonsen är det hyran som du vill ha utbetalt för bostaden som avses.

Är Qasa säkert?

Enkel, pålitlig och trygg tjänst för både hyresvärd och hyresgäst. Qasa hjälper verkligen till för att varje uthyrning ska flyta på bra, och kontraktsskrivningen känns pålitlig och säker. Extratjänster som försäkring och hyresgaranti till rimlig kostnad. Rekommenderas!

Hur gör man ett hyreskontrakt?

I hyreskontraktet ska det stå allt ni kommit överens om – vad hyran är, vad som ingår och vilken uppsägningstid som gäller, med mera. Som hyresgäst kan du alltid begära ett skriftligt kontrakt, oavsett om du hyr i första eller andra hand.

Hur mycket kostar Qasa?

Allt för att du ska känna dig trygg när du hyr! Det du betalar är en månadsavgift på 4.95% för att hyra din bostad tryggt via Qasa.

Hur säkert är blocket bostad?

När du signerar ditt hyresavtal via Blocket Bostad ingår alltid en extra trygghet för dig som hyresgäst. Du kan känna dig säker på att inte bli lurad eftersom vi hanterar hyresbetalningar under hela uthyrningsperioden. När du signerar avtalet kommer en så kallad mikroupplysning tas på dig.

Vad kostar Bostadsannons på Blocket?

1. Publicera annonsen på Blocket Bostad. Det är kostnadsfritt! Din annons kommer synas på hemsidan och i appen och du kommer få kontaktförfrågningar via hemsidan (bostad.blocket.se).

Är Qasa och Blocket samma?

Om du hyr en bostad via Blocket Bostad tillhandahålls tjänsterna av Blockets systerbolag Qasa. Då finns det ytterligare villkor som reglerar din användning av våra tjänster. Du hittar användarvillkoren för Qasas tjänster här.

Vem äger Qasa?

Blocket köper startupbolaget Qasa, som förmedlar uthyrning av bostäder på andrahandsmarknaden. Syftet är att bredda utbudet och satsa på nordisk och internationell expansion. Qasa hyr idag ut bostäder till ett hyresvärde på över 100 miljoner kronor per år.

Vad ska ett hyreskontrakt innehålla för uppgifter?

I hyreskontraktet bör åtminstone följande uppgifter finnas med: Hyresvärd. Hyresgäst/ hyresgäster. Lägenhetens adress. Lägenhetens typ (antal rum, yta m.m.).

Är Qasa gratis?

Det är helt gratis att för dig som annonsör att lägga upp en annons på Qasa. Dessutom, när du hyr ut via oss så ingår det depositionshantering, skydd mot förlorad hyra, din uthyrning är automatiskt försäkrad, säkra betalningar samt support för alla dina frågor.

Hur fungerar Qasa?

Hyresvärden skapar då ett hyresavtal via Qasa, och du är skyddad under hela hyrestiden. Du granskar och signerar smidigt digitalt. Om du betalar deposition så håller vi den på ett säkert konto och du betalar varje månadshyra till oss. Vi finns här under hela hyrestiden om du har några frågor eller problem.

Share this post