Trendig

Kan man lasa juristprogrammet snabbare?

Kan man läsa juristprogrammet snabbare?

Möjligheterna till ökad studietakt på Juristprogrammet varierar från termin till termin, beroende på vilka kurser du är behörig att läsa och om du har klarat spärrkurserna. Det bästa man kan göra är att kontakta och rådfråga Utbildningskansliet.

Kan man läsa juridik på distans?

Kan jag läsa på distans? Nej, juristprogrammet är en utbildning som ges på campus i Umeå, helfartsstudier. Juristprogrammet kan man inte läsa via distansstudier eller ”plocka ihop” sin utbildning via fristående kurser.

Hur många sökte till juristprogrammet 2021?

Juristprogrammet vid Stockholms universitet är den utbildning som fått flest förstahandssökande (1715 personer), följt av Juristprogrammet vid Lunds universitet (1408 personer) och Läkarprogrammet vid Karolinska institutet (1167 personer).

Vilken matte behövs för jurist?

För att kunna gå Juristprogrammet efter gymnasiet behövs det grundläggande behörighet, där matte 1 ingår. Men utöver det krävs ingen mer matte. Matte 2 krävs inte heller för gymnasieexamen.

Hur många kommer in på juristprogrammet?

Totalt har 357 893 stycken sökt in till hösten program och kurser på landets högskolor och universitet. Det är en ökning med 3 % sedan 2011 och femte året i rad som antal sökande ökar. Juristprogrammet vid Stockholms universitet har flest förstahandssökande.

Hur lång tid tar det att plugga till jurist?

Juristprogrammet leder till en yrkesexamen, en så kallad juristexamen, är 270 högskolepoäng eller 4,5 års heltidsstudier. Andra juridiska utbildningsprogram omfattar heltidsstudier på minst 3 år (180 högskolepoäng) för en kandidatexamen.

Hur många blir antagna till juristprogrammet?

Antagna urval 2 Under HT2020 sökte 7204 personer till Juristprogrammet vid Stockholms universitet varav 2136 i första hand. Totalt antogs 330 personer i det första urvalet varav 132 var män och 197 var kvinnor. I det andra urvalet antogs 330 personer varav 130 var män och 198 var kvinnor.

https://www.youtube.com/watch?v=6gL13MRs7NY

Share this post