Rekommendationer

Vilka ar dina storsta svagheter?

Vilka är dina största svagheter?

Dina svagheter säger mycket om din självinsikt. Frågan om dina svagheter är dessutom viktig för rekryteraren ur flera aspekter. Svaret rymmer inte bara information om vad som inte är dina starkaste kort. Ditt svar berättar också mycket om din självinsikt och din motivation för att växa och bli bättre.

Hur många blir kallade till intervju?

Vilken kompetens, arbetslivserfarenhet och vilka personliga egenskaper krävs? – Fem-tio sökande får komma på intervju.

Vad får en arbetsgivare inte fråga?

Frågor som är av privat karaktär är inte bara oetiska utan ibland också olagliga. Särskilt om de hänger ihop med lagstadgade diskrimineringsgrunder såsom ålder, kön, könsöverskridande identitet, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Var ser du dig själv om 5 år svar?

Vissa tycker att det är en lätt fråga att svara på, medan andra behöver fundera lite. Du kan först och främst utgå från att intervjuaren förväntar sig att du ska sätta frågan i relation till själva tjänsten du söker och vilka utvecklingsmöjligheter du ser för dig själv i din profession.

Vilka är mina svagheter?

”Vilka är dina svagheter?” Var ärlig här. Svaret ska visa på självinsikt, att du vet om dina svagheter och lärt dig hantera dem. Kom också ihåg att en egenskap som är en svaghet i en situation kan vara en styrka i en annan.

Hur många intervjuer innan anställning?

Intervjuer, tester och löneförhandling Ibland räcker det med två intervjuer, andra gånger vill företaget ha flera intervjuer och några tester, vilket kräver längre tid. När allt detta är klart, ja, då är det bara referenstagning och löneförhandlingen kvar innan tjänsten är tillsatt!

Hur många kandidater andra intervju?

Enligt Joel Spolsky, ”Du bör alltid försöka låta minst sex personer intervjua varje kandidat som anställs, varav minst fem personer som är jämlikar med kandidaten (det vill säga andra programmerare, inte chefer).

Vad får arbetsgivaren fråga om?

Privata arbetsgivare har som huvudregel rätt att fritt anställa vem man vill och av vilken anledning man vill. Det finns inget frågeförbud och en arbetsgivare har rätt att ställa vilka frågor de vill. Problemet är hur du som arbetsgivare hanterar svaret på en känslig fråga och hur det påverkar beslutet.

Vad kan man fråga arbetsgivaren?

Följande frågor kan vara bra att ställa till arbetsgivaren under anställningsintervjun:

  • Hur ser en typisk arbetsdag ut?
  • Finns det något med min bakgrund som ni undrar över?
  • Vem eller vilka kommer jag att jobba tillsammans med?
  • Finns det möjligheter att utvecklas?
  • Vad vill ni att jag ska uppnå med jobbet?

Vilka förhoppningar har du på den här intervjun?

Fråga istället: “Vilka förhoppningar har du på den här intervjun?” Du har troligtvis redan ett bra hum om vem personen som sitter framför dig är, utifrån den research du gjort. Skippa därför ”berätta om dig själv”-frågan helt.

Vilka är dina framtidsmål svar?

Vad är dina framtidsmål – vad gör du om 5 år? Här vill den som rekryterar veta om dina karriärmål och förväntningar stämmer överens med vad företaget kan erbjuda. De vill veta hur länge du tänker stanna på tjänsten och hur länge du planerar att stanna i företaget.

Share this post