Populära

Kan CSN andra sitt beslut?

Kan CSN ändra sitt beslut?

Ändra till mer bidrag eller lån Meddela oss ändringen genom att logga in på Mina sidor och ändra din ansökan där. Meddela oss dina ändringar senast sista veckan som ditt beslut om studiemedel gäller. Då kan du få mer bidrag eller lån för alla veckor som ditt beslut omfattar, även de veckor som redan varit.

Hur lång tid tar det att överklaga ett beslut från CSN?

Ett överklagande ska skickas in till CSN inom tre veckor från den dag den studerande fick del av beslutet. När ett överklagande kommer in ska CSN snabbt ta ställning till om det finns anledning att ändra beslutet enligt förvaltningslagens bestämmelser.

Hur man överklagar CSN?

Du kan överklaga beslut som CSN har fattat. Då ska du skriva ett brev, ett överklagande, och skicka det till CSN. Du behöver dock skriva i överklagan vilken överinstans du ska överklaga till. Ditt skriftliga överklagande måste ha kommit in till CSN senast tre veckor från den dag du fick del av beslutet.

Har inte fått beslut från CSN?

Om du inte fått ett besked på din ansökan om studiemedel inom en vecka beror det på att den inte kan beslutas av vårt handläggningssystem direkt utan ansökan hamnar i kö i väntan på att en handläggare ska börja utreda den. Beroende på hur många som ansöker så kan det ta olika lång tid.

Vad krävs för att få tilläggslån CSN?

Villkor för tilläggslån

  • Du fyller minst 25 år under året som du söker tilläggslån för.
  • Du har studiemedel (bidrag och lån) för samma veckor som du söker tilläggslån för.
  • Du har haft en viss inkomst under kalenderåret före du börjar studera med studiemedel.
  • Du studerar i Sverige, inom EU/EES eller i Schweiz.

Vad händer om man kuggar en Spärrkurs?

hur man gör om den studerande ej klarar av det max antal omtentor som lärosätet erbjuder, löses ”lokalt” (på plats). I värsta fall kan den studerande bli ”avrådd” från utbildningen eller få besked att hen ej får fortsätta. Prata med de utbildningsansvarig på din utbildning och lycka till!

Share this post