Trendig

Hur lang utbildning djurskotare?

Hur lång utbildning djurskötare?

Utbildningens längd 180 högskolepoäng (3 år) leder fram till en kandidatexamen inom djuromvårdnad.

Var kan man läsa till djursjukvårdare?

Utbildningen till djursjukskötare är tre år lång vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och leder till kandidatexamen i huvudämnet djuromvårdnad. Förutom grundläggande behörighet för högskolestudier krävs särskild behörighet.

Vad krävs för att jobba som djurskötare?

FAKTA & BEHÖRIGHET Examen: Utbildningen leder till djursjukskötarexamen. Legitimation: Efter uppnådda fordringar för djursjukskötarexamenkan Statens Jordbruksverk efter ansökan utfärda legitimation. Yrkestiteln blir då legitimerad djursjukskötare.

Vilka betyg krävs för att bli djursjukskötare?

När det gäller behörigheten för att studera vidare till djurskötare behöver du Matematik 2, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1a1 eller 1b.

Vad krävs för att bli djurvårdare?

Veterinärassistent arbetar med liknande arbetsuppgifter som en legitimerad djursjukskötare, som är en treårig universitetsutbildning vid SLU eller en utbildad djurvårdare med fördjupade kunskaper inom djursjukvård och med administrations- och röntgenkompetens.

Vilka ämnen krävs för att bli djursjukskötare?

Hej, Vad roligt att du vill bli djursjukskötare! När det gäller behörigheten för att studera vidare till djurskötare behöver du Matematik 2, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1a1 eller 1b. Här kan du läsa om Djursjukskötarprogrammet: http://www.slu.se/utbildning/program-kurser/program-pa-grundniva/djursjukskotare/.

Vilken utbildning krävs för att bli djurvårdare?

”Djurvårdarutbildningen ligger som en inriktning i ett treårigt naturbruksprogram på gymnasiet. Motsvarande djurutbildning finns även på komvux. För den som vill fördjupa sina kunskaper ytterligare finns ett tvåårigt etnologi- och djurskyddsprogram att söka via Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

Vilka betyg krävs för djursjukvårdare?

Share this post