Populära

Hur lang tid tar det att korsa Atlanten?

Hur lång tid tar det att korsa Atlanten?

Skall du segla över Atlanten behöver du anpassa dig efter orkansäsongen i Västindien. Orkansäsongen i Västindien är mellan juni-november. Dels vill du inte vara där eller ens ha din båt där om det är risk för orkaner, sedan är det svårt att hitta försäkringsbolag som försäkrar din båt under orkansäsongen.

Hur lång tid tar över Atlanten?

Det går inte att säga hur lång tid det kommer att ta att segla över Atlanten. Detta styrs framförallt av bland annat väder och vind. Men räkna med att hela äventyret tar cirka fem veckor.

Får vem som helst hyra båt?

Om du ska hyra båt i Sverige så finns ingen bestämmelse kring vad du behöver för intyg. Det enda som gäller är om du ska hyra en båt som är större än 12*4 meter, då behöver du ett kustskepparintyg. Ofta är det upp till uthyraren vad de kräver för typ av intyg.

Måste man ha tillstånd för att köra båt?

Det är först när din båt blir längre än 12 meter och bredare än 4 meter som det krävs ett intyg. Kustskepparintyg. För att ta Kustskepparintyget måste man först ta Förarintyg båt, samt genomföra en båtpraktik.

Kan man åka båt till Kroatien?

Att resa bland de kroatiska öarna är också enkelt med många korsningar som erbjuds till och från fastlandet samt mellan öarna själva. Färjeöverfarter till Kroatien från norra Adriatiska havet är i allmänhet höghastighet jets, endast tillgängliga för passagerare och rutterna är säsongsmässiga.

Vad kostar det att hyra en yacht?

– Det beror på båtens storlek. En fin 25-metersyacht med fyra hytter kostar ungefär 300 000 kronor att hyra i en vecka. Mycket pengar förstås, men det är ungefär vad en vecka på en femstjärnig resort på Maldiverna kostar för två familjer. För att göra en jämförelse, säger Nordlinder.

När kommer över Atlanten 2022?

Seglingar 2022

Datum Sträcka Kv/Män
27/3-8/4 St Lucia, Rodney Bay – Guadeloupe, Pointe-a-Pitre marina FULLT K
8/4 – 22/4 Guadeloupe, Pointe-a-Pitre marina – St Martin, Marina Port Royal, Marigot FULLT K
1/5 – 26/5 St Martin, Marina Port Royal, Marigot – Azorerna, Horta Faial FULLT
29/5 – 15/6 Azorerna, Horta Faial – Portugal, Lagos

Hur mycket kostar det att segla över Atlanten?

Har du ingen egen båt går det att boka en plats ombord hos till exempel More Sailing eller Sjösportskolan. På så sätt slipper du också att ta allt ansvar för planering och förberedelser inför resan. Priserna och vad som ingår varierar mellan 48 000-70 000 kronor per person .

Share this post