Frågor

Vad gor en Militartolk?

Vad gör en Militärtolk?

Militärtolken bidrar med sina kunskaper om språk och kulturer för att underlätta kommunikation och samarbeten i internationella insatser. Arbetet vid en insats kan vara fysiskt och psykiskt krävande men framför allt bearbetar du som militärtolk en stor mängd information.

Hur mycket tjänar en svensk officer?

I dag är lägstalönen för en nyutexaminerad specialistofficer respektive officer 27 000 kr. Medianlönen för en 35-årig officer/specialistofficer inom Försvarsmakten är 34 900 kr och för en 45-åring 43 300 kr (i underlaget ingår allt från den färskaste specialistofficer till generalerna).

Hur lång är tolk utbildningen?

Utbildningarna är eftergymnasiala och berättigar till CSN-stöd, med undantag för de utbildningar som ges på studieförbund. Teckenspråkstolk- och dövblindtolkutbildningen är tre- eller fyraårig och ges på folkhögskola. Skrivtolkutbildningen är ettårig och ges på distans på folkhögskola.

Har Sverige allmän värnplikt?

Värnplikten är avgörande för att kunna upprätthålla och utveckla Sveriges militära förmåga. Den gäller för både män och kvinnor. Efter att ha varit vilande sedan 2010 återupptogs en del av värnplikten 2014, då redan krigsplacerade kunde kallas till repetitionsutbildningar.

Arbetsuppgifter. Som militärtolk bidrar du med dina kunskaper om språk och kulturer för att underlätta kommunikation och samarbeten i internationella insatser. Kulturell förståelse för miljön där språket används är viktig. Du använder neutrala och kulturellt vedertagna sätt att ställa frågor.

Vad gör en förvaltare i Försvarsmakten?

Det är chefen på det förband där specialistofficeren tjänstgör som fattar beslut om befordran. För befordran till flottilj- och regementsförvaltare fattas beslutet av Försvarsmaktens personaldirektör på Högkvarteret.

Vilka positioner finns i lumpen?

I Försvarsmakten kan du jobba som soldat, sjöman, officer, specialistofficer, reservofficer eller civilt. Du kan också engagera dig i Hemvärnet. Det är främst dina intressen och din förmåga som avgör vad du kan göra. Oavsett vad du väljer finns det många vägar och möjligheter.

Vad gör en general?

General är en förkortning av franskans capitaine général, från titeln generalkapten. Benämningen har från medeltidens slut använts för högste befälhavaren över en här eller häravdelning och under viss tid.

Vad tjänar en Översergeant?

Visa lön per region

Region Genomsnitt Kvinna
Norra Mellansverige – kr – kr
Riket 46 100 kr 41 300 kr
Småland med öarna – kr – kr
Stockholm 46 100 kr 41 300 kr

Share this post